Biznis

GRAD ZENICA I AGENCIJA ZEDA NA UVODNOJ RADIONICI ZA KREIRANJE STRATEGIJE RAZVOJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA 2021-2027.

Danas, 22. oktobra 2019. godine, održana je Uvodna radionica za kreiranje strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u Zenici za period 2021-2027. Radionica je održana u vremenu od 11:00 do 14:30 u Carpe Diem, Boutique Hotel & Restaurant.

Grad Zenica i Agencija ZEDA su domaćini procesa izrade Strategije i timovi iz Gradske uprave i Agencije ZEDA će aktivno učestvovati u pripremi Strategije dok će tim Agencije EDA pružati metodološku pomoć pri izradi Strategije.

Na današnjoj radionici je praktično prvi put predstavljena standardizovana metodologija za strateško planiranje razvoja MSP u BiH, koju su zajedno izradili timovi Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstva privrede i preduzetništva RS i Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu BD, uz podršku Agencije Eda, u sklopu projekta „SBA u BiH – Okvir za razvoj strategija i politika za MSP“.

Njenom primjenom treba da se obezbijedi horizontalna i vertikalna koordinacija i harmonizacija strategija i politika za razvoj MSP u zemlji, u skladu sa evropskim okvirom sadržanim u Aktu o malom biznisu (Small Business Act).

Učesnici radionice, predstavnici resornih ministarstava, privrednih komora, razvojnih agencija, i gradskih službi svojim učešćem su doprinijeli uspješnom početku primjene metodologije i procesa kreiranja strategije razvoja MSP u Zenici.

Ovo je prva radionica, a proces izrade Strategije tek slijedi i u toku kojeg će svi učesnici dati svoj doprinos što kvalitetnijoj izradi ovog materijala.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem