Zenica

Grad Zenica deblokirao račun RMU Zenica

Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je Protokol o načinu rješavanja međusobnih odnosa između Zavisnog društva Rudnika mrkog uglja Zenica, d.o.o. Zenica i Grada Zenica.

Protokol je potpisan u cilju konsolidacije RMU Zenica, podrške ozdravljenju preduzeća i pomoći rudarima.

Nažalost svjedoci smo, da rudari, iako nisu krivi za situaciju u kojoj se nalaze, sve češće svoja prava moraju ostvarivati na ulici, zbog blokiranih računa, neuplaćenih doprinosa i slično. Odgovornost za stanje u rudnicima treba preuzeti menadžment i Uprava JP Elektroprivreda BiH d.d., s kojom čine koncern i koja dijeli dividendu. Potpisivanjem ovog protokola željeli smo pomoći rudarima i dat je nalog da se poduzmu procedure za deblokadu računa RMU Zenica“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

PROČITAJTE I:   Grijanje: Obustavljena isporuka toplotne energije

Protokolom se načelno uređuju odnosi između ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica i Grada Zenica vezano za preuzimanje Hotela Rudar, izmirenje dospjelih obaveza RMU Zenica u izvršnom postupku, regulisanja odnosa i obaveza u postupku potpisivanja ugovora o koncesiji, kao i u proceduri definiranja granica rudnih eksplotacionih polja i međusobnih obaveza u procedurama izrade Urbanističkog plana Grada Zenica 2020. – 2036.

PROČITAJTE I:   Prcanović: Nekog blagog poboljšanja kvaliteta zraka u Zenici ima, ali građani ZDK udišu vrlo zagađen zrak

Protokol o načinu rješavanja međusobnih odnosa između Zavisnog društva Rudnika mrkog uglja Zenica, d.o.o. Zenica i Grada Zenica pogledajte ovdje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010