Info

GP BiH: izbor policajaca i inspektora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Granična policija BiH je istovremeno u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Livnu izvršila prvu fazu testiranja kandidata za kadete VII klase ove policijske agencije. Na testiranje, koje je obuhvaćalo test općeg znanja i izradu eseja, pozvano je 4.502 kandidata od čega 3.186 onih koji su konkurisali na radna mjesta u činu “policajac“ i 1.316 kandidata za radna mjesta u činu “mlađi inspektor”. Na testiranje je izašlo 3 412 kandidata, od čega je 2.423 radilo test za radno mjesto u činu “policajac”, a 989 za radno mjesto u činu “mlađi inspektor”.

Proces testiranja je izvršen u skladu s konkursnom procedurom, a Granična policija BiH se zahvaljuje vođstvu i uposlenim Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS-a u Banjoj Luci, Srednje strukovne škole S.S. Kranjčević u Livnu, Visoke škole “LOGOS“ u Mostaru, Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Bosanskog kulturnog centra u Tuzli što su omogućili testiranje za kandidate u svojim prostorijama i pružili potporu za njegovu uspješnu provedbu. Komisija za izbor kandidata kadeta VII klase Granične policije BiH trenutno pregleda testove općeg znanja i eseje, nakon čega će na web stranici www.granpol.gov.ba biti objavljeni rezultati testiranja sa šiframa kandidata.

Podsjećamo da je testiranje izvršeno u sklopu konkursne procedure za prijem novih 120 kadeta u Graničnu policiji BiH, od čega 100 kadeta VII klase s najmanje završenim IV stupnjem školske spreme za prvi stepen pristupanja u činu “policajac” i dvadeset kadeta s najmanje završenim VI stupnjem školske spreme za drugi stepen pristupanja u činu “mlađi inspektor”, Zbog interesa javnosti i velikog broja kandidata koji su učestvovali na testiranju o daljem toku konkursne procedure javnost će biti obaviještena i u idućem razdoblju, saopćeno je iz GP BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno