Najava dešavanja

Gotiva Fest 03.-05. juli Smetovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pitao tako jednom jednoga vrli pitac neki “Jes˙ bio u Zenici”? A on će njemu “prolazio sam na putu ka moru…”. I pitac i ekipa se odlučiše da jednoga i još stotinu njih organizuju da se zadrže u srcu Bosne i Hercegovine.

Odluka je pala da im ponude mnogo više od upoznavanja magistralne ceste. Tako im na um pade da izgotive raju ićem, pićem, boravkom u šumi, podukom o značaju čistog okoliša. Da stvar ne bude tako tiha “Gotiva” će da bude najveća u relaksaciji za dušu i tijelo pred ručno rađenim sound system-om.

Ovog ljeta ćete tako imati priliku da zapamtite Zenicu i njene Smetove, te se sigurno i vraćati i svakog narednog. 2 dana rezervisana za Street & Visual Art, Ital Food, D.I.Y, ekološke i muzičke radionice, i prvi soundsystem party U BiH te još mnogo sadržaja vas čeka u prelijepom planinskom okruženju nadomak Zenice. U toku mjeseca Juna očekujte totalno drugačije ruho basket poligona iza planinarskog doma na Smetovima za šta će se pobrinuti umjetnici iz zemlje i regiona. Kada zidovi budu toplo popunjeni radovima naših drugara, otvoriti ćemo vam ulaz u našu soundsystem area-u, gdje vas 3. i 4. Jula slijeduje terapija kakvu još niste doživjeli, i to obe noći do iznemoglosti, dok prvo sunce ne grane…

Bela lađa iz Šibenika prvi put prelazi granicu da bi pokrenula vaše tijelo i misli duboko i daleko. Oni se zovu Bass Matters Soundsystem, a barabe ćete ih zvati kada ih bolje upoznate. Za njima će krenuti put Smetova i naši drugari iz Subotice, Bačkog Monoštora, Zagreba, Novog Sada, Sarajeva, Tuzle i još od ko zna gdje…

LINE UP:

BASS MATTERS SOUNDSYSTEM (Šibenik)
DUBEYE SOUND (Zagreb)
BUTCHAA MESSENJAH (Novi Sad)
NATTY RIDDIM (Subotica/ B. Monoštor)
MOONJAH (Baga Sound Tuzla)
BASS UL ULEMA (Sarajevo)
ZENTASH GIGAWATT DUBZ (Sarajevo)
OGI DUB KENOBI (Osijek)
OTARI SOUND (Sarajevo)
KOMORAT (Zenica)
OMANIAN (Usora)
UKULELE (Zenica)
ZENICAFARIA SOUND (Zenica)

more tba…

https://www.facebook.com/events/109927132673463/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno