Ostali sportovi

Gostujuće pobjede odbojkašica ŽOK „Željezare“ i „Block-Outa“, domaći poraz OK „Čelik-R“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gostujuće pobjede odbojkašica ŽOK „Željezare“ i „Block-Outa“, domaći poraz OK „Čelik-R“- Proteklog vikenda, 16. i 17.10. 2021.godine, odigrano je 2.kolo u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

Zabilježene su dvije gostujuće pobjede (ŽOK „Željezara“ i „Block-Out“) i jedan domaći poraz OK Čelik-R.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 2.kolu su gostovale u Zavidovićima kod ekipe OK Krivaja i ostvarile su pobjedu maksimalnim rezultatom od 0:3.

Rezultat po setovima:

OK “Krivaja” Zavidovići – ŽOK “Željezara” Zenica 0:3 (18:25), (22:25),  (20:25) – 60:75;

Odbojkašice OK Čelik-R u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, bile su domaćini ekipi ŽOK Napredak iz Odžaka i doživjele su poraz od 1:3.  Povodom ove utakmice na oficijelnoj facebook stranici OK Čelik –R su objavili:

– U drugom kolu Superlige OSFBiH na domaćem parketu smo poraženi od ekipe “Napretka” iz Odžaka.

Prvi put pred publikom i u fantastičnoj atmosferi nakon više od godinu dana odigrali smo fantastičnu utakmicu i prava je šteta što nismo uspjeli ostaviti bodove kući. Utakmica je trajala 105 minuta a konačan rezultat je glasio 1:3 (25:22, 25:27, 21:25, 25:27) – 96:101 za gošće. Uspjevali smo se vratiti i nakon velike prednosti gošći, bili smo i u vodstvu u više navrata, borili smo se do samog kraja, ali nam je falilo samo malo sportske sreće. Oni koji su jučer posjetili našu dvoranu kažu da dugo nisu gledali ljepšu odbojku! Iskorak u odnosu na prošlu godinu je i više nego vidljiv. Mi smo ponosni na naše djevojke. Rezultat kaže da se “Napredak” napatio da uzme 3 boda. Naše djevojke su osvojile ukupno 96 poena a gošće 101. Publici koja je zdušno navijala zahvaljujemo od srca, zaista je lijepo igrati u takvoj atmosferi i nadamo se da se vidimo u istom ili većem broju za 14 dana. Gostima sretno u nastavku takmičenja a mi idemo dalje -.

 

Odbojkaši OK Block Outa, u Superligi Federacije BiH gostovali su Brezi kod ekipe OK „Breza 1934“ i ostvarili su vrijednu pobjedu od 1:3.

Rezultat po setovima:

OK “Breza 1934” Breza – OK “Blok Out” Zenica 1:3 (23:25), (25:22), (17:25), (20 : 25) – 85:97;

U trećem kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći.

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Delminium” Tomislavgrad

OK “Kula” Gradačac – OK “Čelik-R” Zenica

OK “Blok-Block Out” Zenica – OK “Galeb” Brčko

E.Imamović

Foto ŽOK „Željezara“/OK Block Out



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno