Ostali sportovi

Gostujuća pobjeda ŽOK „Željezare“, gostujući porazi OK „Čelik –R“ i OK Block Out“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 04. i 05.12. 2021.godine, odigrano je 8.kolo u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK „Željezara“, OK „Čelik-R“ i OK „Block Out“.

U proteklom kolu gostujuću pobjedu je ostvarila ŽOK „Željezara“, dok su „Čelik-R“ i OK „Block Out“ doživjeli gostujuće poraze.

Odbojkašice ŽOK „Željezara“ u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 8.kolu gostovale su ekipi OK „Delminium“ iz Tomislavgrada i zabilježile su ubjedljivu i sigurnu pobjedu. Utakmica je odigrana u sali OŠ „Ivan Mažuranić“ u Tomislavgradu.

Rezultat po setovima:

OK “Delminium” Tomislavgrad – ŽOK “Željezara”  0:3 (9 : 25, 10 : 25, 16 : 25) – 35:75;

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, u 8.kolu gostovale su kod ekipe OK “Srebrenik” Srebrenik i doživjele novi, sedmi, poraz.

Rezultat po setovima:

OK “Srebrenik” – OK “Čelik-R” Zenica 3:1 (26 : 24, 15 : 25, 25 : 22, 25 : 21) – 91 : 92;

Nakon ove utakmice u Srebreniku na oficijelnoj facebook stranici OK „Čelik-R“ su objavili:

– Na teškom gostovanju u Srebreniku smo doživjeli i naš sedmi poraz. Iako je rezultatski utakmica bila “ublizu” nedostajalo nam je volje i hrabrosti pa smo u pojedinim momentima uspijevali prokockati i vodstvo. To je nešto što nas karakteriše kao ekipu iako posjedujemo veliki potencijal čini se da nam element volje, a i želja za pobjedom nedostaje. Za sada smo u nezavidnoj poziciji, a ostaju još dva kola do kraja zimskog dijela takmičenja. Ekipi “Srebrenika” čestitamo na borbi i odličnoj utakmici, a nama ne preostaje ništa drugo nego da razmislimo zbog čega smo tu –

Odbojkaši OK „Block Outa“, u Superligi Federacije BiH u 8. kolu gostovali su kod favorizovane ekipe OK “Ilidža” Ilidža, lidera na tabeli i doživjeli su novi, šesti, poraz, ali su skupo „prodali kožu“.

-Malo nam je falilo da izađemo kao pobjednici. Hvala našim navijačima za gromoglasnu podršku tokom utakmice -, saopštili su iz OK „Block Out“.

Rezultat po setovima:

OK “Ilidža” – OK “Blok Out” Zenica 3:2 (22:25, 25:10, 25:20, 22:25, 15:7) -109 : 87;

U 9. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći (11./12.12.2021.).

ŽOK “Željezara” Zenica – OK“Ilidža-Igman“Ilidža

OK “Čelik-R” Zenica – ŽOK “Žepče” Žepče

OK “Blok Out” Zenica – OK “Breza 1934” Breza

E.Imamović

Foto iz klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno