Rukomet

Gostujuća pobjeda rukometaša RK Čelik u Kiseljaku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć, 29.4.2023.godine, u Kiseljaku je odigrana utakmica 21.kola u Prvoj rukometnoj ligi FBiH, grupa Sjever, između domaće ekipe RK Kiseljak i ekipe RK Čelik iz Zenice. Ovo je pretposljednje kolo tekućeg prvenstva, sezona 2022/2023. Pobjedu u ovom derbi meču ostvarila je gostujuća ekipa RK Čelik, lider na tabeli.

REZULTAT: RK KISELJAK – RK ČELIK  32:44 (18:21);

Prenosimo dio skraćenog izvještaja dobijenog od RK Čelik:

– U pretposljednjem kolu prvenstvene sezone RK Čelik savladao u gostima odličnu ekipu RK Kiseljaka.

Nova utakmica i nova pobjeda RK Čelika ovog proljeća. U 21. kolu Prve rukometne lige F BiH Čelik je  savladao vrlo  čvrstu i veoma neugodnu ekipu RK Kiseljaka: RK Kiseljak – RK Čelik 32:44 (18:21).

RK Kiseljak se pokazao kao odlična ekipa, koja je posebno u prvom poluuvremenu odlično igrala  i odlično parirala favoritu i boljoj ekipi u ovom susretu – RK Čeliku.

Iako je Čelik vodio čitavo prvo poluvrijeme, a Kiseljak je igrao gol za gol, te je čak i izjednačio rezultat.

To je bilo i jedino izjednačenje tokom utakmice. Ipak, prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 21:18 za RK Čelik.

Nakon dogovora igrača sa trenerima Filipovićem i Kobilicom u pauzi između dva poluvremena, Čelik je krenuo žestoko i napravio seriju od 4:0, tako da je razlika za RK Čelik od tada bila između 4 i 8 golova, a na kraju završilo je sa 12 golova razlike u korst RK Čelik (44:32).

Nakon  ove utakmice RK Čelik narednog vikenda u gradskoj Areni dočekuje odličnu ekipu ORK Rudar iz Banovića. Ako Čelik pobjedi i u ovoj toj utakmici, s bilo kojim rezultatom,  RK Čelik je novi član Premijer lige BiH – kaže se na kraju skraćenog Izvještaja RK Čelik Zenica.

Drugi zenički prvoligaš, ŠR Čelik Junior, igra danas, nedjelja 30.4.2023.godine od 16 sati, protiv ekipe RK Donji Vakuf u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Nakon nepotpunog 21.kola prvi na tabeli je RK Čelik sa 36 bodova, drugi je ŠR Čelik Junior sa 34 i utakmicom manje. Na začelju tabele je RK Donji Vakuf sa tri boda.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno