Ostali sportovi

Gostujuća pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezara“, porazi OK „Čelik-R“  i „Block-Outa“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 30. i 31.10. 2021.godine, odigrano je 4.kolo u odbojkaškim ligama FBiH. Tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out. Zabilježena je jedna gostujuća pobjeda (ŽOK „Željezara“), te domaći porazi OK „Čelik-R“ i KK„Block-Outa“. Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 4.kolu bile su na gostovanju ekipi OK „Ilidža-Igman“  sa Ilidže, u derbiju kola i ostvarile su pobjedu maksimalnim rezultatom od 0:3. Ovo je bila četvrta pobjeda Zeničanki u ovom prvenstvu

Rezultat po setovima: OK“Ilidža-Igman“Ilidža – ŽOK “Željezara” Zenica 0:3 (20 : 25, 24 : 26, 19 : 25)  – 63 : 76;

Povodom ove nove pobjede odbojkašica Željezare na oficijelnoj stranici ŽOK Željezara su objavili: – Kući dolazimo s nova tri boda. Nije mala šala pobijediti dobru borbenu ekipu u gostima rezultatom 0:3. To je samo dokaz ko je najbolji i ko se bori do maksimuma, a to su naše djevojke i treneri. Svaka čast za ovaj uspjeh idemo dalje u pobjede i borbu za cilj koji smo sebi zacrtali! Hvala našim navijačima i članovima koji nas vjerno prate na ovom putu. Ekipi Ilidže čestitamo na sjajno odigranoj utakmici, vidimo se opet. IDEMO DALJE -, ponosno saopštavaju iz ŽOK Željezara.

Odbojkašice OK Čelik-R u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, u 4.kolu, bile su domaćini ekipi OK „Maglaj“ i doživjele četvrti poraz u prvenstvu.

Rezultat po setovima: OK “Čelik-R” Zenica – OK “Maglaj” Maglaj  1:3 (23 : 25, 25 : 18, 16 : 25, 18 : 25) – 82 : 93;

Odbojkaši OK Block Outa, u Superligi Federacije BiH u 4. kolu bili su domaćini ekipi OK „Olovo“ i doživjeli su treći poraz u prvenstvu (0:3).

Rezultat po setovima: OK “Block-Out” Zenica – OK “Olovo” Olovo  0:3 (23 : 25, 19 : 25, 18 : 25) – 60 : 75;

U 5. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći.

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Breza 1934” Breza

ŽOK “Bosna” Kalesija – OK “Čelik-R” Zenica

OK “Krivaja” Zavidovići – OK “Block-Out” Zenica

E.Imamović; Foto  ŽOK „Željezara“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno