Odbojka

Gostujuća pobjeda odbojkašica OK Čelik-R, a gostujući poraz odbojkašica ŽOK Željezara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 28. i 29.10. 2023.godine, odigrane su utakmice 4.kola prvenstva u Superligi Federacije BiH, grupa Jug.

U ovoj ligi iz Zenice nastupaju ekipe ŽOK „Željezara“ i OK „Čelik-R“. U proteklom kolu zeničke ekipe su zabilježile polovičan uspjeh, jednu pobjedu i jedan poraz.

Odbojkašice ŽOK „Željezare“ Zenica u Superligi FBiH, grupa Jug, u 4.kolu bile su na gostovanju kod ekipe OK Ilijaš i doživjele su poraz od 3:0.

Rezultat po setovima:

OK “Ilijaš” – ŽOK “Željezara” Ze 3:0 (25:15, 25:23, 25:19) – 75:57;

U protekla četiri kola, odbojkašice „Željezare“ zabilježile su dvije pobjede i dva poraza.

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi FBiH, grupa Jug, u 4. kolu su gostovale u Kaknju kod ekipe ŽOK „Kakanj“ i ostvarile su vrijednu pobjedu od 2:3.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Kakanj” – OK “Čelik-R” Ze 2:3 (17:25, 21:25, 25:17, 25:17, 14:16)-102:100;

Ovo je prva pobjeda odbojkašica OK „Čelik-R“ u ovom prvenstvu i tim povodom na oficijelnoj facebook stranici kluba su objavili:

– Nakon prošlosedmičnog poraza u Sarajevu od ekipe Novog Grada, ponovo smo, protekle nedjelje, bili na nimalo laganom gostovanju u Kaknju protiv istoimene ekipe. Naše djevojke su utakmicu startovale vrhunski, te smo ostvarili i vodstvo od 0:2 u setovima, nakon čega kreće pravi odbojkaški triler. Naredna dva seta osvajaju odbojkašice Kaknja, a onda nas je čekao tie break. Neizvjesnost je pratila čitav peti set tako da su se vodstva smanjivala i kada se mislilo da je sve gotovo na vodstvu 14:13 za Kakanj, naše djevojke uspjevaju okrenuti rezultat i završiti odlučujući, peti set sa 14:16. Ukupno trajanje meča bilo je 2 sata i 20 minuta, a konačni rezultat glasi 2:3. Djevojkama čestitamo a domaćinu hvala na gostoprimstvu i fer pleju!-, stoji u objavi.

U narednom, 5. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Breza 1934” Breza

OK “Čelik-R” Zenica – OK “Vogošća” Vogošća

E.Imamović

Foto sa OK „Čelik-R“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno