Nogomet

Gostujuća pobjeda nogometaša Nemile u derbiju kola, tri gola Nudžeima Imamovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 18.kola Kantonalne lige ZDK, danas je u Zenici odigran derbi kola, između ekipa NK Fortuna i NK Nemila, lidera na tabeli. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Utakmica se igrala na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom po sparnom i oblačnom vremenu (+22* C), pred oko 150 gledalaca, među kojima je bila i poveća grupa navijača gostiju iz Nemile.

Završilo je zasluženom pobjedom gostujuće ekipe NK Nemila, koja je tako ostala na prvom mjestu.

REZULTAT: NK FORTUNA – NK NEMILA 2:5 (2:2;

Strijelci za Nemilu su bili: Nudžeim Imamović (3x) u 9′, 54′ i 70′, Samir Talić u 42′ i Alem Kadić u 88′, dok su golove za Fortunu postigli sani Salijević u 14′ i Enis Ismić u 38′ iz jedanaesterca.

 Službena lica: Glavni sudija Ajdin Baručija, pomoćnici, A1 Selmin Osmančević,  A2 Sanel Alihodžić (svi iz Zenice), a delegat i posmatrač suđenja bio je Midhat Šijerkić (Zavidovići).

Sastavi ekipa:

NK FORTUNA: Ajdin Abaz, Edvin Vardo, Damir Oruč, Amer Isaković, Sani Salijević, Anes Agić, Adis Đulan, Hamza Vardo, Enis Ismić, Sedad Žuna, Adnan Šarić (cap). (Glavni trener Benjamin Kadrić, predstavnik kluba Armin Beganović);

Rezerve: Tarik Plančić (golman), Anel Pašalić, Abdulah Jašarević, Emir Spahić, Mirsad Medeško, Ajdin Hrustić, Kerim Šeper, Edvin Kadrić, Anis Buljubašić;

NK NEMILA: Mirzad Kozlić, Amir Hodžić, Alija Bajrić, Nudžeim Imamović (cap), Amar Muračević, Anel Dedić, Emrah Skopljak, Harun Šabić, Eldin Suljić, Samir Talić, Amar Šišić. (Glavni trener Aidin Mahmutović, predstavnik kluba Benjamin Ljubuškić);

Rezerve: Kenan Selimanović, Armin Ajanović, Muhamed Kadrić, Hasan Husejnović, Amir Mašić, Alem Kadić, Ahmed Kadić;

Danas smo u Zenici gledali pravi nogometni derbi između zeničke ekipe NK Fortuna, petoplasirane ekipe na tabeli i NK Nemila, lidera na tabeli, plasman ekipa pred ovo kolo.

Gostujući igrači iz Nemile prvi dolaze u vođstvo od 0:1 u 9′ preko kapitena i najboljeg strijelca, Nudžeima Imamovića, nakon odličnog dodavanja Anela Dedića.

Domaći nogometaši Fortune ubrzo postižu gol za izjednačenje 1:1 u 14′ preko Sanija Salijevića, nakon odlične dubinske lopte, koji odlično koristi napadać domaćih, izlazi sam pred golmana gostiju, Mirzada Kozlića, dribla ga i šutira iskosa sa desne strane u gol, na kojem je pokušao odbranu glavom jedan igrač Nemile. Preokret u rezultatu desio se u 38′ iz jedanaesterca, kojeg je uspješno izveo Enis Ismić i rezultat je 2.1 za Fortunu. Do poluvremena, u 42′, vidjeli smo izjednačujući gol, kojeg je postigao Samir Talić i rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 2:2.

Na početku drugog poluvremena trener Nemile, Aidin Mahmutović, je izvršio tri izmjene, kojima je pojačao napad. U igru su ušli Hasan Husejnović, te dvojica Kadića, Alem i Ahmed, a na klupu su došli Amir Hodžić, Samir Talić i Eldin Suljić. To je rezultiralo puno ofanzivnijom igrom i gosti su postigli tri gola u drugom poluvremenu. Svoj drugi i treći gol postigao je kapiten Nudžeim Imamović u 54′ i 70′ za rezltat 2:4. Konačan rezultat od 2:5 za Nemilu postigao je rezervista Alem Kadić u 88′

Nakon 18.kola prva na tabeli je Nemila sa 48 bodova i bilansom od 15 pobjeda, tri remija i bez poraza, drugi je Čelični grad-Steel City sa 45, treća Liješeva sa 42 boda. Ova tri tima će se do kraja boriti za prvo mjestu i ulazak u viši rang, Drugu ligu FBiH. Na začelju je Proleter sa devet bodova.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno