Nogomet

Gostujuća pobjeda kadeta Čelika, remi juniora u Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gostujuća pobjeda kadeta Čelika, remi juniora u Bugojnu- Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 25.kolo;

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 25.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojem nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Ovo je deseto kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

Obje selekcije NK Fortuna zabilježile su juče vrijedne pobjede nad vrlodobrim ekipama FK Borac iz Jelaha.

O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-dvije-domace-pobjede-omladinaca-zenicke-fortune-prva-pobjeda-juniora-fortune-u-prvenstvu/ .

U 25.kolu kadeti i juniori NK Čelik gostovali su kod svojih vršnjaka, NK Iskra, u Bugojnu. Kadeti su zabilježili ubjedljivu pobjedu, dok su juniori odigrali neriješeno.

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

KADETI

NK Iskra – NK Čelik 1:6 (0:2))

Strijelci za kadete Čelika bili su Benjamin Ahmetspahić x3 u 7′, 80′ i 86′, Hanan Baručija u 49′, Nedim Smajlović u 63′ i Haris Halilović u 22′ (autogol). Jedini gol za domaće postigao je Ajdin Duvnjak u 65′.

(Glavni trener kadeta Čelika Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

JUNIORI

NK Iskra – NK Čelik 2:2 (1:1)

Strijelci za juniore Čelika bili su Vedad Spahić u 23′ i Amar Sivac u 84′, dok je za Iskru golove postigao Luka Lubar u 38′ i 55′.

(Glavni trener juniora Čelika je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Nakon 25.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 58 bodova. Prvi je Romari sa 61 bod. Kadeti Fortune su na petom mjestu sa 37 bodova

Nakon 25.kola, juniori Čelika zauzimaju treće mjesto sa 51 bod. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa 64 boda.  Juniori Fortune su na 13.mjestu sa šest bodova.

U narednom 26.kolu (11. kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi NK TOŠK iz Tešnja, dok ekipa Fortune gostuje ekipi NK Krivaja iz Zavidovića.

E.Imamović

Foto NK Iskra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno