Zenica

Gost Batonovih muhabeta Mustafa Spahić

Gost Batonovih muhabeta bio prof. Mustafa Spahić
Gost Batonovih muhabeta bio prof. Mustafa Spahić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gost Batonovih muhabeta bio prof. Mustafa Spahić- Tema sinoć održanih Batonovih muhabeta odnosila se na posljedice referenduma o Danu Republike Srpske.

Uvodničar, magistar Mustafa Spahić, publicista i profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, smatra da je referendum o priznavanju 9. januara, kao dana Republike Srpske, prije svega, namjerna zamjena teza, kojom je Milorad Dodik sa svojim istomišljenicima, želio podmetnuti ciljeve Srpske republike, dakle odcjepljenje srpskog od druga dva konstitutivna naroda u BiH, a onda i uspješna manipulacija javnošću pred lokalne izbore.

Klub paraolimpijskih sportova Baton, podsjeća Amir Ismić, predsjednik, već pet godina priređuje javne tribine, nazvane Batonovim muhabetima, u kojima se brojni članovi ovog udruženja posvećenog druženju i podršci ratnim vojnim invalidima, upoznaju i sa aktuelnim društvenim zbivanjima i imaju priliku o svemu porazgovarati, međusobno i sa gostima. Ismić je najavio da će tema 51.

Batonovih muhabeta, koji će biti priređeni 24. novembra, biti ZAVNOBiH. Tribina će biti otvorena za javnost, u prostoru Muzeja grada Zenice.

(S.S.)

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno