Info

Gorske službe spašavanja u BiH potpisale sporazum o saradnji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorske službe spašavanja u BiH potpisale sporazum o saradnji – Sporazum o međusobnoj saradnji između gorskih službi spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH potpisan je danas u prostorijama Operativno-komunikacijskog centra Ministarstva sigurnosti BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Predmet sporazuma je međusobno povezivanje i saradnja između sporazumnih strana, što podrazumijeva zajedničko organiziranje obuka, vježbi, pripremu projekata, razmjenu stručnih mišljenja, zajedničko djelovanje na terenu, pomoć u spasilačkim akcijama, u ljudstvu i opremi.

Ugovorene strane će, kako je saopćeno, pored ostalog, zajednički raditi na saradnji i razvoju prevencije u oblasti zaštite i spašavanja, procjenjivanju i analiziranju rizika od prirodnih ili drugih nesreća, pomoći i obostranoj saradnji u unapređenju pripravnosti za prirodne ili druge nesreće i planiranju kapaciteta za odgovor, te uzajamnoj podršci i saradnji na stvaranju zakonskih pretpostavki za definiranje statusa i jasne uloge gorskih službi spašavanja u zaštiti i spašavanju.

Anadolija



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno