Ostali sportovi

Goran Trkulja zauzeo treće mjesto na šahovskom turniru: Evropski pokret u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 11.02.2024. godine održan je šahovski turnir: Evropski pokret u Bosni i Hercegovini. Turnir je održan u Travniku u prostorijama Šahovskog kluba “Travnik”, iz Travnika. Organizator turnira bio je ŠK “Travnik”, Travnik.

Turnir je bio zatvorenog karaktera. Ukupno je nastupalo 30 šahista iz Zenice, Travnika, Busovače, Kiseljaka, Sarajeva, Goražda, Banja Luke, itd..

Među 30 igrača bilo je 6 igrača sa titulom: 1 GM, 1 IM, 3 FM i 1 CM.

Tempo igre bilo je 15 minuta po igraču. Turnir se igrao po švicarskom sistemu od 7 kola. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtingovat će se za Rapid rejting listu.

Nakon 7 kola, prvo mjesto i pobjednik šahovskog turnira bio je velemajstor iz Banja Luke – Milan Vukić sa 6 osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je FM Borislavu Praštalo – Banja Luka, sa 5,5 osvojenih poena. Isto toliko je imao i trećeplasirani IM Goran Trkulja, član ŠK “Čelik” Zenica, ali sa nešto lošijim dodatnim kriterijem.

Među nagrađenima bili su još:

4. mjesto Muamer Mrnđić – Konjic,

5. mjesto Muhamed Šišić – Gračanica,

6. mjesto Halid Bajramović – Zenica,

7. mjesto FM Efim Muratović – Goražde.

Najbolje plasirani domaći igrač iz Travnika bio je Damir Prljača.

Iz Zenice su pored Gorana i Halida učestvovali još: Samir Bajrić i Dino Marković.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr889427.aspx?lan=15&art=1&rd=7&fed=BIH&turdet=YES

Turnir je protekao u fer i korektnoj igri.

Direktor turnira bio je doc.dr. Dženan Dautović. Sudija turnira bio je NA Smail Dautović.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno