Info

Google: ne otvarajte mejlove u kojima su prijatelji navodno “podjelili dokument na Google Docs sa Vama”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Google: ne otvarajte mejlove u kojima su prijatelji navodno “podjelili dokument na Google Docs sa Vama” – Hakeri napadaju korisnike Googlovog servisa za email, upozorila je kompanija “Google”.

Naime, u srijedu je počeo veliki napad u kojem hakeri pokušavaju da ukradu podatke korisnika Gmail-a. Oni to rade tako što šalju mailove u čijem naslovu piše da je neko iz kontakata “podijelio dokument na Google Docs sa Vama”.

Na taj način korisnici mogu da se prevare i kliknu na mail misleći da im je zaista neko koga poznaju poslao nešto preko popularne aplikacije za pisanje i dijeljenje dokumenata “Google Docs”. Ove mejlove je najbolje ne otvarati. Ako kliknete na dugme “Open in Docs” u mailu otvorit će se stranica koja izgleda legitmno i koja će vas pitati da li želite da nastavite ka “Google Docs-u”.

Klikom na taj link ćete omogućiti hakerima da dobiju pristup vašim podacima i kontaktima i da sa vaših mailova dalje šalju ove spam poruke. Iz kompanije “Google” su saopćili da su svjesni situacije i da je istraga u toku. Oni savjetuju ljudima da ovakve mailove odmah prijave kao pokušaj krađe podataka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno