Zenica

Godišnjica ubistva djevojčice Matee Jurić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Godišnjica ubistva djevojčice Matee Jurić – Gradski odbor za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.godine organizirao je tradicionalnu manifestaciju “Sjećanja na djevojčicu Mateu Jurić”, prvu civilnu žrtvu agresije na Bosnu i Hercegovinu u gradu Zenici.

Uz prigodan program sjećanja na djevojčicu Mateu, polaganju cvijeća i odavanju počasti na spomen-obilježju u naselju Radakovo prisustovali su predstavnici Grada Zenice, Udruženja civilnih žrtava rata, Patriotske lige, Organizacije RVI, JOB “Unija veterana” Zenica, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, političkih stranaka, te učenici i nastavnici Osnovne škole “Skender Kulenović” iz zeničkog naselja Radakovo.

Djevojčica Mateja Jurić, rođena jula 1990. godine, stradala je na današnji dan, 13. maja 1992.g odine, dok se sa roditeljima vozila u putničkom automobilu u vrijeme unakrsne vatre između pripadnika bivše JNA, koji su bili stacionirani u zeničkoj Kasarni, i pripadnika Teritorijalne odbrane opštine Zenica. (foto: RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno