Zabava

Godišnji koncert Ženskog hora KUD-a Željezara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Godišnji koncert Ženskog hora KUD-a Željezara – Ženski hor Kulturno-umjetničkog društva Željezara Zenica večeras je u Muzeju grada Zenica održao svoj godišnji koncert.

Prostor Muzeja Grada Zenica bio je premali za sve Zeničane koji su željeli uživati u izvedbama ovog hora.

Dirigentica večerašnjeg koncerta i hora Kulturno-umjetničkog društva Željezara Zenica Aldina Aganović je izjavila kako je ovo treća godina zaredom kako organizuju godišnje koncerte za svoje sugrađane.

“Ovo je prvi put da radimo koncert bez gostiju jer u narednom periodu ćemo imati trodnevni koncert u Mađarskoj te ovo smatramo samo generalnom probom pred veliki nastup. Ovaj hor čine žene, penzionerke, s kojima je bilo jako teško raditi jer ne znaju note, ali one vole ovo što rade i meni je drago da sam dio ove priče”, kazala je za Klix Aganović.

Ovo je njihov prvi samostalni nastup u skorije vrijeme, a svojevrsna je priprema za koncert u Mađarskoj na kojem će predstavljati Zenicu i BiH. Večerašnji koncert su pratili prof. Nail Kačar na harmonici i Semir Daić na gitari.

15085494_1140802075973040_4010139522305107154_n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno