Info

Godišnja vježba EUFOR-a u BiH od 11. do 29. septembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Godišnja vježba “EUFOR brzi odgovor 2023” (EUFOR Quick Response 2023) bit će održana od 11. do 29. septembra širom Bosne i Hercegovine.

U vježbi će učestvovati vojnici iz 22 države učesnice misije EUFOR-a, koje će privremeno ojačati sastav EUFOR-a tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

Svrha vježbe je pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi njegovu stalnu podršku u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz EUFOR-a, prenosi Fena.

Pojačano kretanje trupa

Javna kampanja uključuje oglase na bilbordima, na TV-u, radio stanicama i printanim medijima.

Kampanja je počela u srijedu i trajat će do 4. septembra, a imat će veliku vidljivost širom Bosne i Hercegovine.

U danima pred samu vježbu građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati pojačano kretanje trupa i prevoz opreme rezervnih snaga pri dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

Podrobnije informacije o pojedinostima vježbe i tačnim lokacijama bit će objavljene prije početka vježbe, navode iz EUFOR-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno