Sudske klupe

Godinu zatvora jer je pokušao zapaliti zatvorsku ćeliju u KPZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici, dana 24.02.2023.godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Ikić denisa, zbog krivičnog djela Paljevina iz čl.301 stav 1. KZ FBiH, kojom mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine. Istom presudom optuženi je oslobođen obaveze naknade troškova postupka, a obavezan da oštećenom isplatiiznos od 181,81 KM na ime pričinjene štete.

Optuženi se tereti da je za vrijeme izdržavanja kazne zatvora u KPZ ZT Zenica, u sobi zapalio posteljinu na krevetu.

Napomena: „Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

OPĆINSKI SUD U ZENICI – – Sudiji za predhodno saslušanje – Z E N I C A

Na osnovu člana 45 stav 2 tačka i) u vezi sa članom 241 stav 1 Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižemo

O P T U Ž N I C U

Protiv:

IKIĆ DENISA, iz Zenice, osuđivan,

što je:

dana 16.04.2021.godine, oko 10,30 sati, za vrijeme izdržavanja kazne zatvora u KPZ ZT Zenica, u sobi broj 6, Disciplinskog odjeljenja u II Paviljonu, pomoću podesnog sredstva – upaljača ili šibice zapalio posteljinu na krevetu, svjestan da na taj način može izazvati požar i da se on može proširiti na ostatak sobe i zgrade, što je i htio, što se ubrzo zatim i desilo, da bi brzom intervencijom uposlenika navedenog zavoda taj požar bio lokalizovan u kojem su navedene stvari, zajedno sa TV aparatom marke „Vivax“, zidovima i stolarijom na koje se on bio prenio, bile uništene i oštećene,

čime je počinio krivično djelo Paljevina iz člana 301 stav 1 KZ F BiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno