Ljudi

Godina dana kako nas je napustio Dževad Karahasan, veliki akademik, književnik i zaljubljenik u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Godina dana kako nas je napustio Dževad Karahasan, veliki akademik, književnik i zaljubljenik u Zenicu- Prije godinu dana nas je napustio uvaženi bh. književnik i akademik Dževad Karahasan.

Iako je rođen u Duvnu (današnji Tomislavgrad), tokom svog rada sedamdesetih godina u Narodnom pozorištu u Zenici, zavolio je fudbal i Čelik, te je rado isticao da je navijač našeg kluba. Također, tokom svojih godina provedenih u Zenici pored stvaralačkog rada, Karahasan se ostvario na privatnom planu. Upoznao je svoju životnu saputnicu i suprugu rođenu Zeničanku Draganu Tomašević s kojom je proveo svoj život.

Također, bitno je spomenuti da je napisao prijeratnu himnu kluba pod nazivom “Crno-crvena”.

“Nažalost, zbog gubitka arhive tokom ratnih godina klub nije u posjedu te himne, a u slučaju da neko od navijača i simpatizera diljem svijeta posjeduje taj snimak bilo bi nam izuzetno drago da nam proslijedi kako bi navedena pjesma i u budućnosti budila sentiment na Bilinom polju prema crno-crvenoj boji kluba” naveli su iz NK Čelik.

Neka ti je rahmet duši Dževade!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno