Kultura

Glumica BNP-a Faketa Salihbegović-Avdagić dobitnica Specijalnog priznanja na Filmskim susretima u Nišu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Višestruko nagrađivana glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović-Avdagić je osvojila Specijalno priznanje na 53. festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti Niš“ za ulogu dementne majke u filmu „Meso“, režisera Saše Hajdukovića i scenariste Nikole Pejakovića, koja je dodijeljena na samom zatvaranju, 31. avgusta na Ljetnoj pozornici Niške tvrđave. Nagrade na 53. festivalu „Filmski susreti Niš“ je dodijelio Stručni žiri koji je radio u sastavu: glumica Ana Sofrenović, glumica Bojana Maljević i glumac Tihomir Stanić.

Povodom niške premijere filma, glumica Faketa Salihbegović-Avdagić je izjavila kako je uloga u filmu „Meso“ zaista predstavljala izazov za nju, baš zbog toga što je morala u par scena prikazati jedan razvojni put tog lika od jedne potpuno normalne žene koja čvrsto stoji iza svojih stavova i brani svoje imanje, svoj posao i svoju porodicu, do pada te iste jake žene pod uticajem demencije, koja mijenja njen svijet.

Naime, pedeset i treću godinu za redom, Filmski susreti u Nišu su jedna od najvažnijih regionalnih filmskih manifestacija koja afirmiše glumce kao umjetnike, ali i dramske profesionalce, čime je još značajnija činjenica da je Specijalnu glumačku nagradu u Zenicu donijela Faketa Salihbegović-Avdagić, čime se odaje i priznanje značaju i kvalitetu ansambla Zeničkog pozorišta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno