Zenica

Glavni imam predvodio džumu-namaz u Kasarni Sedme muslimanske brigade u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak, 14. juna 2024. godine, glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica je predvodio džumu-namaz u Kasarni Sedme muslimanske brigade u Zenici.

Obzirom da je posjeta kasarni upriličena u predbajramskim danima, glavni imam je u hutbi govorio o važnosti dana svetog mjeseca zul-hidžeta u kojima se nalazimo, posebno Dana Arefata jer ibadet u tom danu ima posebnu vrijednost.

Uz čestitke pripadnicima Oružanih snaga za predstojeće bajramske dane, glavni imam je podsjetio i da kurbanima koje ćemo prinijeti u bajramskim danima slijedimo sunnet i tradiciju poslanika Ibrahima, a.s., i Ismaila, a.s., ali i iskazujemo spremnost na žrtvu koju moramo podnositi za svoju i dobrobit zajednice.

Tokom posjete kasarni, glavni imam je iskoristio priliku da se susretne i razgovara sa pripadnicima Oružanih snaga, te da s rukovodstvom kasarne razgovara o organizaciji vjerskog života i saradnji sa medžlisom, koji su na visokom nivou.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno