Politika

Glasački listići se i danas transportuju u skladište CIK-a, izbrojani glasovi u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po naredbi Centralne izborne komisije glasački listići s biračkih mjesta iz Federacije BiH i Republike Srpske danas će biti transportovani u skladište Centralne izborne komisije.

Centralna izborna komisija danas je organizovala 4. dan transporta izbornog materijala iz općinskih i gradskih izbornih komisija u skladište Centralne izborne komisije kako bi se nastavile aktivnosti na provedbi objave rezultata glasovanja.

Na sjednici CIK-a naglašeno je da postoje određeni problemi u nekim gradskim/općinskim izbornim komisijama, a jedan od njih je zabilježen i u Zenici gdje je veliki broj vreća dostavljen sa biračkih mjesta, a da prethodno nije ispoštovana procedura pravilnog zatvaranja zbog čega je zatraženo od CIK-a da se vreće otvore te pravilno zatvore, a potom da se po proceduri izbroje glasovi i unesu u sistem.

Sve aktivnosti su završene proteklih dana, a CIK je jutros u sklopu 4. dana transporta s područja Žepča, Zenice, Usore, Tešnja, Doboj Juga, Maglaja i Zavidovića izuzeo sav materijal koji će biti transportovan u skladište Centralne izborne komisije gdje će, po potrebi, biti izvršeno brojanje onih mjesta za kojih postoje određene sumnje, prijave i gdje su zabilježene određene neregularnosti.

Tema neregularnosti izbornog procesa, posmatrača, a potom i brojanja glasova te uloge GIK-a u svemu tome bila je posebno izražena na području Zenice gdje je vršen veliki pritisak na članove i posmatrače koji su proteklih dana radili i po 36 sati u kontinuitetu.

Ipak, sva biračka mjesta su izbrojana, rezultati uneseni te bi s narednim presjekom bili poznati preliminarni rezultati sa svih biračkih mjesta na području GIK-a Zenica.

Autor: E.Mehić/klix.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno