Košarka

Gdje sve igraju BH košarkašice ?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon niza tekstova na ovom portalu o ženskoj košarci i maćehinskom odnosu KSBiH spram seniorske ženske reprezentacije koja ne postoji već skoro četiri godine, iz KSBiH su poručili da će ove godine prijaviti žensku košarkašku reprezentaciju za neko takmičenje. Mi pitamo koje i kada će se početi takmičiti? Prema kalendaru FiIBA Europe nema nikakvih kvalifikacija u ovoj 2015. godini, ali bitno je da se kaže makar nešto.

U protekle četiri godine, dok nije bilo seniorske reprezentacije, naše košarkašice, ali i treneri, su se teškom mukom probijale u inostranim klubovima, a neke od njih poput Saše Čađo su zaigrale za druge reprezentacije, iako imaju upisane i zvanične seniorske nastupe za naš tim (kako i ko je to dozvolio, ako znamo da ti isti susjedi nama nikada ne puštaju igrače ako su za njih već nastupali?).

Mi smo se potrudili da istražimo gdje sve igraju neke od bh reprezentativki, jer za većinu njih mediji u našoj zemlji ne pokazuju naročit interes. Spisak liga u kojim igraju, ipak svjedoči o tome koliko je loša procjena KSBiH bila da se ukine ženska reprezentacija.

Lejla Bejtić (29 g.) Poljska

Emina Demirović (29 g.) Poljska

Anja Stupar (25 g.) Švicarska

Marica Gajić (19 g.) Slovenija

Zdenka Kovačević (27 g.) Češka

Dragana Svitlica (26 g.) Španija

Milica Deura (24 g.) Rumunija

Marina Džinić (22 g.) Njemačka

Tamara Kapor (23 g.) Srbija

Irena Vrančić (24 g.) Češka

Matea Tavić (22 g.) Švedska

BH BASKET



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno