Politika

Gdje su bili Mehmedović i NiP-ovci Omerović i Abazović kada se glasalo o poboljšanju integriteta izbora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protiv izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koje je predložio Klub SDA i predviđaju poboljšanje integriteta izbora, bilo je devet zastupnika iz SNSD-a i HDZ-a, ali je interesantno da ih je bilo nekoliko iz drugih stranaka iz FBiH koji su došli na sjednicu, ali nisu bili u sali kada se glasalo.

Na današnju hitnu sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine posvećenu samo ovom zakonu došli su Šemdusin Mehmedović, koji je formalno i dalje zastupnik Kluba SDA, kao i Nihad Omerović, zastupnik NiP-a, koji je imao i raspravu tokom sjednice.

No u momentu kada je trebalo glasati, nisu bili u sali. Ni Mia Karamehić-Abazović, zastupnica NiP-a, nije glasala. Ona nije bila u sali, a nije bila među onim zastupnicima koji su opravdali svoje odsustvo, a to su Mladen Bosić (SDS) i Sanja Vulić (SNSD).

Na kraju su izmjene i dopune Izbornog zakona danas usvojene sa 26 glasova zastupnika opozicije te stranaka vladajuće “Trojke”, odnosno SDP-a, Naše stranke, kao i trećeg zastupnika NiP-a i zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denisa Zvizidića.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno