Sudske klupe

Gasalu pet, Alagiću osam mjeseci zatvora: Flašama i čašama gađali pjevača, jer je odbio pjevati narodnjake

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Gorana Alagića i Almira Gasala, kojom ih je osudio na ukupno 13 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Alagić je osuđen na osam, dok je Gasal dobio pet mjeseci zatvora, a jer su “naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir druge osobe”.

Optužnica protiv njih u cijelosti je potvrđena 1. jula ove godine, a na teret im je stavljeno da su 25. marta u jednom ugostiteljskom objektu u Jevrejskoj ulici u Zenici maltretirali pjevača A. A., koji je u tom objektu nastupao uživo.

– Zajednički i dogovorno, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili su građanski mir A. A. na način da su ga pozivali u vrijeme dok je izvodio muziku uživo u navedenom ugostiteljskom objektu i tražili od njega da pjeva narodnu muziku, što je on odbio. Nakon toga su sa stola bacali čaše i flaše u pravcu A. A., a zatim je došlo i do međusobnog naguravanja, zbog čega je B. K. pozvao policiju koja je došla na mjesto događaja i uhapsila ih, dok su se gosti objekta razišli – navedeno je u optužnici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno