Zenica

Galijašević: Žene u Bh. društvu zaslužuju još bolji status

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, u ime Vlade i svoje lično ime, svim Bosankama i Hercegovkama, posebno građankama Zeničko-dobojskog kantona, upućujem iskrene čestitke.

Stoljeće iza nas obilježila je borba za ekonomska, politička i društvena prava žene. Iako je napravljen veliki iskorak u ostvarivanju prava, žene u bh. društvu zaslužuju još bolji status jer iz dana u dan svojim trudom i požrtvovanošću dokazuju da su stub porodice i našeg društva.
Žene moraju imati potpuno jednaka prava kao i muškarci – moraju biti ekonomski osnažene i obrazovane, jednako plaćene za isti posao, zastupljene u politici, a pored toga imati sva prava kao rodilje i majke. Neprihvatljiv je bilo kakav oblik diskriminacije, a naročito nasilja. U toj borbi imaju i imat će punu podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Miralem Galijašević, premijer ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno