Politika

Galijašević: Započeli smo razgovore o formiranju Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona, za Faktor je kazao kako su u ovom kantonu već povedeni razgovori o formiranju vlasti, te naglašava kako će SDA biti lider u formiranju Vlade ZDK.

– Mi imamo preliminarne rezultate i ono što još malo opterećuje situaciju jeste da Zenica nema 30 posto prebrojanih. I to malo maglu baca, ali mi imamo svako svoje podatke od posmatrača. Imamo sigurnih 11 zastupnika.

Imao sam preliminarne razgovore sa nekoliko stranaka, razgovarali smo o principima i započeli te razgovore o formiranju vlade. Odranije imamo neke partnere sa kojima imamo utvrđene principe – kazao nam je Galijašević i dodao:

– Bit ćemo lideri u stvaranju vlade, kao što je i do sada bilo. Dakle, SDA ima 11 zastupnika, tri ima HDZ, dva ima NES, to je 16, koji su bili naši partneri i koji će i sada biti i imamo dva SBB-a koji su slobodni strijelci. To su isto bili naši partneri pojedinačno prošli put. Što se tiče ZDK, ne sumnjamo da ćemo napraviti vladu i da će ona biti predvođena SDA-om.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno