Politika

Galijašević: Vlada ZDK i budžet bit će “riješeni” u posljednjoj sedmici marta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galijašević: Vlada ZDK i budžet bit će “riješeni” u posljednjoj sedmici marta – Unutarstranački razgovori oko izbora ministara za sada teku po planu, a prema riječima premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića nova vlada bi trebala biti formirana u zadnjoj sedmici marta.

Nakon što je SDA potpisala sporazum o formiranju nove većine s 18 zastupnika u Skupštini ZDK uradili su neke od značajnijih poteza s ciljem formiranja nove vlade. Izabrani su novi predstavnici Klubova, a za sada se vrše unutarstranački razgovori oko izbora osoba koje će preuzeti odgovornosti za ministarstva.

Galijašević je za Klix.ba kako će s imenovanjem vlade biti riješeno i pitanje budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

“Sve ide po planu s koalicionim partnerima. Sada se više radi na kadrovskim rješenjima, svako u svojim poljima. Očekujem da će sve biti završeno u zadnjoj sedmici marta sa svim procedurama i da će biti imenovana vlada i usvojen budžet”, kazao je Galijašević.

Dodao je da rokovi postoje, ali da će uskoro biti sve završeno i da će vlast, kako je obećano, biti formirana u martu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno