Politika

Galijašević i zvanično mandatar Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Klub poslanika SDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (SKZDK) jučer dostavio prijedlog svog kandidata Miralema Galijaševića, dipl.ecc. iz Zenice, za novog premijera ZDK-a, predsjedavajuća SZDK Draženka Subašić (DF) održala je danas konsultacije sa svojim zamjenicima Ivom Tadićem (NHS/HDZ) i Jasminom Duvnjakom (SDA) i zajednički potpisali Odluku o imenovanju kandidata za premijera ZDK-a.

– Donijeli smo odluku da kandidat za premijera Vlade ZDK upravo bude Miralem Galijašević. U narednom periodu očekujemo prijedlog ministara, kako bi SZDK krajem ovog mjeseca ili početkom marta potvrdila izbor nove Vlade ZDK- kazala je Subašić.

tadic subasic i duvnjak na potpisivanju

Za sada su, zvanično, poznata samo imena kandidata za ministre iz redova SDA u Vladi ZDK: Himzo Smajić iz Tešnja (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo), Nuredžehan Šahinović iz Žepča (rad, socijalna politika i izbjeglice), Fahrudin Čolak iz Olova (boračka pitanja), Mirnes (Fadil) Bašić iz Kaknja (pravosuđe i uprava), te Mensur Sinanović iz zavidovića (obrazovanje, nauka, kultura i sport).

Koalicija HNS/HDZ bi već sutra trebala potvrditi i kandidate za dva mjesta koja pripadaju njima, ali saznajemo da će to sigurno biti Andrej Kajić iz Žepča (finansije) i Zvonimir Anđelić iz Usore (privreda).

DF čeka još na potvrdu s višeg nivoa za prijedlog svoja tri kandidata za ministrtva koja su njima pripala: zdravstva, unutrašnjih poslova i prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline.

 

/avaz/

dokuemnt galijasevic premijer zenica zdkStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno