Kultura

Galerija Preporod Zenica uspješno završila 2023. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija Preporod Zenica uspješno je završila 2023.godinu, objavila je Amna Sofić, predsjednica Galerije Preporod Zenica na svojoj oficijelnoj facebook stranici.

Realizovano je 13 izložbi, autora iz Bosne i Hercegovine, te iz drugih država (Makedonija i Crne Gora). Pored izložbi realizovano je 14 radionica za žene i djecu, a svoje aktivnosti su realizovali i van BiH (Split, Dubrovnik, Novi Pazar i Tutin).

Realizovana je i 11.internacionalna likovna kolonija “Stara Bosna”, te su članice uzele učešće na 5.internacionalnoj likovnoj koloniji u Dubrovniku. Upriličen je niz posjeta i sastanaka, te gostovanja na
Televizijama i radiju ( FTV, BHT1, Hayat, TV Zenica , FTV radio). Sve aktivnosti su medijski propračene i na portalima i printanim medijima (Zenicablog, Biserje, NN Naša riječ Zenica).

Upriličen je i posjet Državnom arhivu Dubrovnika. Ostvarena je saradnja sa Historijskim muzejom BiH, Muzejom grada Zenice, Bosanskim Narodnim Pozorištem Zenica, Jevrejskom općinom Zenica.

-Ovom prilikom Galerija Preporod Zenica zahvaljuje se svim članovima Upravnog odbora na pomoći i realizaciji ovih aktivnosti. Galerija Preporod Zenica se zahvaljuje svim medijima na propračenosti svih
naših aktivnosti. Posebna zahvala je našem predsjedniku Preporod BiH, prof. dr. Sanjin Kodrić, koji uvijek pomaže i podržava rad Galerije Preporod Zenica -, kaže se na kraju saopštenja Amne Sofić.

E.Imamović
Foto sa Galerija Preporod Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno