Zenica

Galerija Preporod Zenica: Izrada slika od suhog cvijeća sa Almom Brljevac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija Preporod Zenica: Izrada slika od suhog cvijeća sa Almom Brljevac- Galerija „Preporod“ Zenica, u okviru svojih aktivnosti organizuje kreativnu radionicu „Izrada slika od suhog cvijeća“ sa Almom Brljevac.

Alma Brljevac je rođena Zeničanka , koja svoju kreativnost i ljubav prema cvijeću pretače u slike.

Već dugi niz godina ,još od davne 1993.godine intenzivno se bavi pravljenjem slika od suhog cvijeća.Svoje prve kreativne korake napravila je u Udruženju građana „Naša djeca“ Zenica davne 1993.godine,kada je vodila sekciju „Bonton i pravljenja ikebane od cvijeća“.Tih poratnih godina u Udruženju „Naša djeca“ ,zajedno sa djecom pravila je čestitke od presovanog cvijeća , koje su slali u Ameriku,a za uzvrat su djeca dobijala pakete.Pravili su i izložbe slika ,nastalih od suhog i presovanog cvijeća.

Svoje slike Alma Brljevac radi na jednostavan način , gdje cvijeće presuje i suši ,a potom stvara cvijetne kompozicije na papiru, koje poslije i uokviri.

Kreativan radionica „Izrada slika od suhog cvijeća“ realizovat će se u cvijetnom ambijentu avlije stare bosanske kuće porodice Islambegović.

Cilj realizacije ove radionice je razvijanje kreativnosti ,kroz različite medije iz svega onoga što nas okružuje,učenje i savladavanje novih tehnika ,te ekonomsko osnaživanje žene,kako mogućnost pokretanja malog biznisa ,kroz hobi i kreativne aktivnosti.

Pozivamo vas da prisustvujete kreativnoj radionici „Izrada slika od suhog cvijeća“ sa Almom Brljevac, koju ćemo realizovati u subotu,5.6.2021.godine od 10,30-13,30 sati u avliji stare bosanske kuće porodice Islambegović (na Carini).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno