Kultura

Galerija Preporod Zenica: Izložba slika “Stara Bosna” u Banjoj Luci u povodu Dana državnosti

Podijeli ovu vijest:

U okviru planiranih aktivnosti , Galerija „Prerorod“ Zenica postavit će izložbu slika „Stara Bosna“ u povodu Dana državnosti , a u saradnji s potpredsjednikom entiteta Republike Srpske, gospodinom Ramizom Salkićem.

Tom prilkom biće predstavljene i izložene 22 slike nastale na devet likovnih kolonija ,a koje su iz fundusa slika Galerije „Preporod“ Zenica .Autori slika su iz : Zenice,Travnika,Žepča, Zavidovića,

PROČITAJTE I:   U utorak u BNP-u otvaranje izložbe „Ćilimi sjećanja“

Konjica i Gračanice.Slike su rađene akrilom na platnu i predstavljaju motive tvrđava, tradiconalne bosanske motive,motive građevina,starih bosanskih kuća i sve ono kako su umjetnici prikazali hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.

Svečanu atmosferu obilježavanja Dana državnosti ,uz izložbu slika,doprinijet će i izvođenje sevdalinki i čitanje prigodnih tekstova u interpretaciji Emine Sinanović, članice Narodnog orkestra zeničkog Preporoda.

Izložba će biti postavljena i otvorena u u subotu,27.11.2021.godine u Hotelu „Bosna“ sa početkom u 16,00 sati.

PROČITAJTE I:   VIDEO: Studio Teatar uspješno realizovao projekat „Teatar na trgu“ – performans sa preko 40 izvođača

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010