Kultura

Galerija “Preporod” Zenica: Izložba slika autorice Amne Sofić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija “Preporod” Zenica: Izložba slika autorice Amne Sofić – Galerija „Preporod“ Zenica u okviru planiranih aktivnosti orgnizuje 5. samostalnu Izložbu slika, autorice Amne Sofić. Izložba nosi naslov „Priča sa stakla“, jer svaki od radova, koji su naslikani na staklu, ima svoju priču.

Amna Sofić roođena je 1964 .godine u Zenice,po sruci je nastavnik hemije i profesor kulture življenja. Slikarstvom se bavi od gimnazijskih dana, a prvi počeci slikanja na staklu su bili oslikavanje teglica, boca, šolja i sl. Motivi na njenim slikama su uglavnom cvijetni,ali i pored toga slika apstrakciju. U posljednje vrijeme na njenim slikama ima i motiva čipke,kao inspracija iz  naše tradicije.

Učestvovala je  na 14 kolektivnih  izložbi i imala je četiri samostalne izložbe u Zenici i Sarajevu.Ova izložba ,predstavlja,donekle opus njenog stavaralaštva  od 2005.godine. Takođe, na ovoj Izložbi biće izložena slika „DIDI ,koja je nagrađena na online galeriji „Marabu“ ( Njemačka), koja do sada nije izlagana,  i jedna od 15 nagrađenih slika 2005.godine.

Osvrt na radove i rad Amne Sofić dao je prof. Midhat Kasap.

Izložba je organizovana u dva dijela ( u 18,00 sati i 19,00 sati ,uz pozivnice), zbog pandemije i mjera opreza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno