Nogomet

Gafurović: “Transparentno poslovanje, deblokada računa i ulaganje u omladinski pogon naši su glavni ciljevi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gafurović: “Transparentno poslovanje, deblokada računa i ulaganje u omladinski pogon naši su glavni ciljevi” – Nogometni klub Čelik sinoć je dobio novi Upravni odbor. Nakon odlaska “investitora” iz Turske, klub se faktički našao pred gašenjem, ali crni scenarij nisu dopustili najvatreniji navijači ovog kluba.

Jedan od velikih navijača od prije, a od večeras i novi predsjednik kluba je Armin Gafurović. Ovaj 33-godišnji Zeničanin, vjerovatno je najmlađi predsjednik kluba s Bilinog polja. Ovaj Zeničanin zajedno sa ostalim članovima prihvatio se veoma teškog zadatka, a svoj prvi intervju nakon što je imenovan za prvog čovjeka NK Čelik dao je za SportSport.ba

Bivši omladinac Čelika večeras je primao brojne čestitke, ali svjestan je da ga već sutra čekaju ogromne obaveze.

Za početak Armine, možete li se predstaviti bh. javnosti, jer nije mala stvar postati predsjednik jednog od najvećih klubova u BiH?

“Ja sam Armin Gafurović, imam 33. godine, rođen sam u Zenici. Po zanimanju sam zubni tehničar, ali trenutno se bavim ugostiteljstvom. Svakako da mi je čast i obaveza biti predsjednik Čelika, to je klub u kojem sam prošao sve omladinske kategorije, te bio član možda i najbolje generacije omladinaca u posljednjih 20-tak godina, koju je vodio pokojni Goran Peleš. Za Čelik sam vezan cijeli život, ne propuštam godinama nijednu utakmicu, kako na strani, tako i kod kuće”.

Uz vas u Upravnom odboru su također mladi i uspješni Zeničani, sigurno da mnoge zanima šta je s Amelom Tukom, koji je najavljivan da će s vama biti dio ove priče?

“Uz mene tu su sve uspješni mladi ljudi. Tarik Hadžimahmutović i Jasmin Begagić su advokati, Refik Begić je zenički privrednik, dok je Harun Kahvedžić diplomirani ekonomista. S nama će tu biti i Dino Zeničanin, a kada je u pitanju Amel Tuka, on napismeno s nama ne može biti zato što je profesionalac, ali obećao je pomoći koliko god može, a sami njegov dolazak na jučerašnju Skupštinu dovoljno govori da je uz nas i da ćemo zajedno raditi na jednom boljem Čeliku”.

Bez obzira na vašu veliku volju i želju, bez podrške Grada klub dalje neće moći da egzistira

“Mi smo rekli da ćemo o 1.augusta biti u klubu, a ako od Grada, odnosno Gradonačelnika ne dobijemo podršku, odnosno ako ne podrži naš Memorandum mi ćemo se povući iz kluba. Jednostavno klub je u veoma teškoj situaciji i bez podrške Grada nećemo moći uraditi mnogo toga. Nadam se da će svi u narednom pravcu razmišljati u jednom pravcu, te da ćemo razmišljati i raditi samo dobre stvari kada je u pitanju naš klub”.

Kakva je uopšte vizija i plan vas kao predsjednika i novog Upravnog odbora kluba?

“Strateški ciljevi NK Čelik u narednom periodu bit će očuvanje kluba i njegovog historijskog, sportskog i pravnog kontinuiteta, obnavljanje reprograma s Poreznom upravom FBiH pod finansiranjem grada Zenica, realizacija odluke Gradskog vijeća Grada Zenica o saniranju klupskih dugovanja prema javnim preduzećima, revizija ugovora s Gradom Zenica o korištenju sportske infrastrukture u javnom vlasništvu, temeljita unutrašnja klupska reforma bez pritisaka ostvarivanja rezultata ili promocije u viši rang takmičenja, racionalno poslovanje, detaljna analiza stanja i obnova omladinskih timova i kapaciteta. Znači moramo stabilizovati klub, vraćati dugovanja i okrenuti se omladinskom pogonu, to je naš cilj, nadam se da ćemo u tome uspjeti”.

Skupština kluba odlučila je da će NK Čelik krenuti iz Kantonalne lige ZDK, ko će biti novi trener i s kakvim igračkim kadrom ćete ući u narednu sezonu?

“Kada je u pitanju novi trener, imamo par opcija, tako da ćemo to riješiti u narednom periodu. Plan je da se držimo našeg omladinskog pogona, naših juniora, koji bi trebali da igraju za klub u narednoj sezoni. Tu svakako mislimo i na igrače iz Zenice, koji su igrali u nižim ligama u proteklim sezonama, vidjet ćemo da i njih vratimo. Uglavnom ekipa će biti sastavljena od igrača iz Zenice i okolice”.

Za kraj nam kažite kako mislite vratiti povjerenje kod navijača i sponzora kada je u pitanju NK Čelik?

“Očekujem veliku podršku Gradonačelnika, svih vijećnika u Gradskom vijeću. Naravno treba nam pomoć svih Zeničana jer bez njih ništa neće biti moguće. Kada je u pitanju novi Upravni odbor, mi ćemo raditi transparentno, iskreno i s velikom ljubavlju prema ovom klubu. Vjerujem da će ova nova priča uz zajedničku podršku svih vratiti klub na zdrave noge, te u dogledno vrijeme i mjesto koje mu pripada u bh.fudbalu”, kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Armin Gafurović novi predsjednik NK Čelik.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno