Ostali sportovi

Futsal: Zenički Neimari ubjedljivi protiv Konjodora u prvoj četvrtfinalnoj utakmici play offa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras, 19.3.2023.godine, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 19 sati odigrana je prva četvrtfinalna utakmica play offa (doigravanja) za ulazak u futsal Premijer ligu BiH između zeničke ekipe MNK Neimari, iz grupe Centar i ekipe FK Konjodor iz Bužima, iz grupe Zapad.

Utakmica je odigrana pred oko 1.000 gledalaca, a ubjedljivu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – FK Konjodor  8:4 (4:1);

Službena lica su bili: Prvi sudija Mirza Tičić, drugi Adnan Žgalj, treći Amar Kapo (svi iz Sarajeva), delegat Mišo Slišković (Novi Travnik) i posmatrač suđenja Josip Marjanović (Novi Travnik);

Strijelci za Neimare: Hadis Krehmić (3x) u 4′, 11′ i 33′, Anel Dedić (3x) u 7′, 34′ i 38′, te Sulejman Salkić u 13′ i 26′.

Za ekipu Konjodora golove su dali Emir Mulić u 17, Muhamed Ramić u 24′, Senad Dervišević u 29′ i Mirsad Begić u 38.minuti.

Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Sulejman Salkić, Anel Dedić, Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Amar Vehabović, Enis Ismić, Amar Šišić, Armin Kapetan, Ensar Krehmić, Samir Spahić, Mirza Sejmen.  (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Prije početka utakmice mala svečanost, u kojoj Neimari tradicionalno predstavljaju zeničke sportske legende i uručuju im prigodne poklone. Večerašnji gosti Neimara bili su Mugdim Plevljak-Mugdo, bivši golman u malom nogometu i Emir Arifagić, bivši fudbaler FK Zenica.

U zeničkoj ljepotici Areni večeras smo gledali pravu derbi utakmicu između domaće ekipe MNK Neimari trenera Mersida Burekovića i vrlodobre ekipe FK Konjodor iz Bužima, ekipe koja nije doživjela poraz u ligaškom dijelu takmičenja u grupi Zapad, sa samo jednim remijem.

Domaći igrači, MNK Neimari, odlično otvaraju utakmicu i vode sa 4:0 do 13.minute, golovima Hadisa Krehmića u 4′ i 11′, te Anela Dedića u 7′ i Sulejmana Salkića u 13′. Do kraja prvog poluvremena gosti iz Bužima smanjuju na 4:1 u 17′ preko Emira Mulića.

Na početku drugog poluvremena, u 24′, gosti smanjuju na 4:2 preko Muhameda Ramića. U 26′ je 5:2 (strijelac je Sulejman Salkić), a u 29′ je 5:3 (Senad Dervišević), zatim 6:3 u 33′ (Hadis Krehmić), 7:3 u 34′ (Anel Dedić) i 8:3 u 38′ (Anel Dedić). Na rezultat 8:4, u 38′, smanjio je Mirsad Begić u 38′, što je i konačan rezultat ove utakmice.

Neimari su ostvarili dobar rezultat pred revanš u Bužimu narednog vikenda.

Ovo je četvrti pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u četiri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Burekovića sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih. Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od devet pobjeda i tri poraza, drugo mjesto.

Rezltati prvih utakmica četvrtfinala:

MNK NEIMARI – FK KONJODOR 8:4

MNK ČULIN MLIN – FC LILIUM 2:1

MNK BUBA MARA – MNK ČAPLJINA 3:3

FUTSAL ŽELJEZNIČAR – MNK LUKAVAC (igraju u 20 sati)

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost) i to: četvrtfinale, polufinale i finale, s tim što se u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama ne mogu sastati klubovi iz iste grupe.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno