Ostali sportovi

Futsal: Vrijedna gostujuća pobjeda MNK Neimari u komšijskom derbiju u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 9. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su danas, 06.2.2021.godine na gostovanju kod ekipe MNK Žepče. Ovo je drugo kolo u drugom dijelu sezone. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani KŠC Don Bosko u Žepču bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu. Pobjedu u ovom komšijskom susretu ostvarila je gostujuća ekipa iz Zenice, MNK Neimari.

Rezultat: MNK Žepče – MNK Neimari 3:4 (1:2);

Strijelci za MNK Neimare, prema video zapisu MNK Neimari, bili su Alija Bajrić u 8′, Erdin Ramić u 16′, Sulejman Salkić u 25′ i Amar Šišić u 39′; Golove za Žepče postigli su: Robert Ivešić u 3′, Marko Lupić u 25′ i Igor Rašić u 35′; Prvi sudija bio je Mehmed Šeho (Donji Vakuf), drugi Oliver Žilić (Vitez), a delegat Mustafa Omanović (Visoko).

Sastav ekipe Neimari:

Aldin Beganović (golman), Alija Bajrić, Erdin Ramić, Hadis Krehmić, Amar Vehabović, Seldin Zatagić (cap), Venes Huskić (golman), Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Sulejman Salkić, Amar Šišić, Elmin Zatagić, Emin Husejnović. (Trener Mirko Čampara); U komšijskom derbiju između domaćina Žepča i zeničkih Neimara, bolji su bili Zeničani.

Domaći rano dolaze u vođstvo, u 3.minuti preko Roberta Ivešića. Neimari uspjevaju do poluvremena da preokrenu rezultat na 1:2, golovima Alije Bajrića u 8′ i Erdina Ramića u 16′, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 25′ minuti gol za Neimare i rezultat 1:3 postiže iSulejman Salkić. Žepče ponovo izjednačuje rezultat na 3:3 sa dva uzastopna gola u 25′ preko Marka Lupića i u 35′ preko Igora Rašića. Pobjedonosni gol za Neimare postiže Amar Šišić u 39′ minuti za konačnih i zasluženih 3:4 za Neimare.

Ovo je šesta pobjeda Neimara u tekućem prvenstvu uz dva poraza, 18 bodova, drugo mjesto na tabeli. Na čelu tabele, nakon 8.kola, je bugojanska ekipa MNK „Iskra Vrbas“ sa svim pobjedama i 21 bod. U narednom 10.kolu Neimari su domaćini ekipi FC Konjic, koju su pobjedili u Konjicu sa 2:5.

Parovi 9.kola, drugo kolo drugog dijela sezone:

MNK Žepče – MNK Neimari 3:4

FC Konjic – MNK Iskra Vrbas (07.2. u 16,30 sati)

MNK Drina – MNK DiaBiH  (07.2. u 16 sati)

(Slobodna je ekipa MNKF Željezničar)

E.Imamović; Foto MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno