Ostali sportovi

Futsal: Vrijedna gostujuća pobjeda MNK Neimari na Ilidži protiv MNK DiaBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 14. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, sezona 2020/2021, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su danas, 15.3.2021.godine na gostovanju kod ekipe MNK DiaBiH na Ilidži. Ovo je posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani KŠC „Sabit Hadžić“ bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu. Zasluženu pobjedu u ovom susretu ostvarila je gostujuća ekipa iz Zenice, MNK Neimari.

Rezultat: MNK DiaBiH – MNK Neimari 2:6 (0:1); Strijelci za MNK Neimare, prema zapisniku sa utakmice, bili su: Seldin Zatagić u 9′ i 36′, Amar Šišić u 21′, Erdin Ramić u 27′, Amir Baručija u 31′ i Alija Bajrić u 35′. Strijelac za MNK DiaBiH bio je Vladan Mandić u 23′ i 26′; Prvi sudija bio je Esmir Šahbazović (Banovići), drugi Dževad Vrbić (Lukavac), a delegat Josip Puljić (Fojnica).

Sastav ekipe Neimari: Aldin Beganović (golman), Amar Šišić, Amir Baručija, Erdin Ramić, Sulejman Salkić, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Seldin Zatagić, Ali Babić, Emin Husejnović, Venes Huskić. (Trener Mirko Čampara);

Kretanje rezultata: Neimari su poveli sa 0:1 u 9′ odličnim golom Seldina Zatagića, a ovo je i rezultat prvog poluvremena. Na 0:2 povećao je Amar Šišić na početku 2.poluvremena. Domaći su uspjeli ubrzo da izjednače na 2:2 golovima Vladana Mandića u 23′ i 26′. Novo vođstvo Neimara od 2:3 uslijedilo je u 27′ golom Erdina Ramića. Na 2:4 povečao je Amir Baručija u 31′, a sa dva ekspresna gola u 35′ i 36′ preko Alije Bajrića i Seldina Zatagića, Neimari su zaključili konačan rezultat na 2:6. Ovo je druga pobjeda Neimara nad ekipom DiaBiH u ovom prvenstvu, jer su Neimari slavili i u Zenici rezultatom  5:2.

Ovom pobjedom MNK Neimari iz Zenice su osvojili drugo mjesto u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa 1, sa 24 boda (osam pobjeda i dva poraza). Prvo mjesto je osvojila ekipa MNK Iskra Vrbas iz Bugojna sa 25 bodova (osam pobjeda, jedan poraz i jedan remi) i oni idu u Play off-doigravanje za prelazak u viši rang.

Juče, 14.3.2021.godine odigrana je još jedna utakmica iz 14.kola, MNK Drina – MNK Iskra Vrbas 2:4, i ovom pobjedom Iskra Vrbas je osvojila prvo mjesto u prvoj grupi Prve futsal lige FBiH. Takmičenje je napustila ekipa MNKF Željezničar iz Sarajeva i to u drugom dijelu sezone, a rezultati sa njim su brisani svim klubovima. Na oficijelnoj facebook stranici MNK Iskra Vrbas su objavili:

-Kao što nam je poznato u Prvoj futsal ligi FBiH bile su tri grupe, a plasman u Play off su izborile prvoplasirane ekipe tih grupa, dok je četvti predstavnik ekipa iz Širokog Brijega, MNK Hercegovina, koja je najbolja drugoplasirana ekipa iz pomenutih grupa. Plasman u doigravanje su izborili:

  1. MNK ISKRA-VRBAS Bugojno (prvak Prve futsal lige FBiH grupe 1)
  2. FK KONJODOR Bužim (prvak Prve futsal lige FBiH grupe 2)
  3. MNK BANOVIĆI Banovići (prvak Prve futsal lige FBiH grupe 3)
  4. MNK HERCEGOVINA Široki Brijeg (najbolja drugoplasirana ekipa a dolazi iz grupe 2)

Da podsjetimo na rezultate ekipe „Neimara“, trenera Mirka Čampare: Izgubili su utakmicu iz prvog kola službenim rezultatom 3:0 protiv “Drine” u Goraždu, zbog administrativne greške, a zatim je uslijedio niz od tri vezane pobjede, protiv “Žepča” sa 5:1 kod kuće, “Konjica” sa 5:2 u gostima i “Željezničara” sa 6:5 kao domaćini. Jedini poraz na terenu “Neimari” su doživjeli u 5.kolu u gostima sa “Iskrom” od 5:1, a u 6. kolu bili su slobodni. U 7.kolu Neimari su pobjedili kod kuće DiaBiH sa 5:2, u 8.kolu (prvo kolo drugog dijela) pobjedili su Drinu kod kuće sa 7:3, a u devetom, u gostima, ekipu Žepče sa 3:4, u 10.kolu Konjic kod kuće sa 3:1, u 11.kolu bili slobodni, u 12.kolu pobjedili kod kuće ekipu Iskra Vrbas sa 6:2, u 13.kolu bili slobodni, a u 14.kolu pobjedili u gostima ekipu DiaBiH sa 2:6.

Čestitke ekipi MNK Neimari, predvođenu trenerom Mirkom Čamparom, na odličnim igrama i rezultatima u proteklom ligaškom takmičenju i da nije bilo one administrativne greške u prvom kolu u Goraždu protiv Drine, vjerovatno bi sada slavili osvajanje prvog mjesta za plasman u Play off.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno