Ostali sportovi

Futsal: Visoka gostujuća pobjeda MNK „Neimari“, po tri gola Anela Dedića i Hadisa Krehmića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U trećem kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica gostovali su večeras, 19.11. u Usori kod ekipe MNK „Usora“. Utakmica je odigrana u sali OŠ „Ivan fra Frano Jukić“ Sivša pred oko 200 gledalaca. Zasluženu i visoku pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa MNK „Neimari“.

Rezultat: MNK „Usora“ – MNK „Neimari“ 3:10  (0:5);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Anel Dedić u 13′, 22′ i 40′, Hadis Krehmić u 14′, 19′ i 29′, Alija Bajrić u 18′ i 33′, Erdin Ramić u 15′, te Seldin Zatagić u 39′, a golove za „Usoru“ su dali Josip Džido u 21′, Bariša Avgustinović u 24′ i Jovan Bajkanović u 34′.

Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Anel Dedić, Samir Spahić (golman), Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Sulejman Salkić, Erdin Ramić, Senaid Hercegovac, Ensar Krehmić. (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Amir Redžić).

Nakon prvog poluvemena Neimari su ostvarili visoko vođstvo od 0:5. U 21′ domaći smanjuju na 1:5, a već u narednoj, 22′ je 1:6. Domaći smanjuju na 2:6 u 24′. U 29′ i 33′ Neimari postižu golove za rezultat 2:8.

Na 3:8 domaći su smanjili u 34′. Do kraja utakmice Neimari postižu još dva gola i to u 39′ i 40′ minuti za konačan rezultat 3:10.

Izabranici trenera Mersida Burekovića su tako ostvarili i drugu pobjedu u prvenstvu.

Zaslužena pobjeda ekipe Neimari u novoj sezoni, u koju su ušli sa ambicijama za plasman u Premijer ligu, u trećoj sezoni.

U narednom, 4. kolu Neimari su domaćini ekipi KMF Vitez u komšijskom derbiju.

Rezultati 3.kola

Usora: MNK „Usora“ – MNK „Neimari“ 3:10

Vitez: KMF „Vitez“ – MNK „Futsal Team“ 3:2

Sarajevo: FK „Futsal Željezničar“ – MNK „Fojnica“ 14:5

(Slobodna je bila ekipa MNK „Žepče“)

Nakon trećeg kola, po šest bodova imaju ekipe FK Futsal Željezničar, MNK Neimari,  MNK Futsal Team i KMF Vitez, s tim da Futsal Željezničar i Neimari imaju po utakmicu manje.

 Parovi 4.kola:

Zenica: MNK Neimari – KMF Vitez

Tešanj: MNK Futsal Team – FK Futsal Željezničar

Žepče: MNK Žepče – MNK Usora

(Slobodna je ekipa MNK Fojnica)

E.Imamović

Foto MNK „Neimari“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno