Ostali sportovi

Futsal: Visok poraz zeničkih Neimara u revanšu play offa u Konjicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U revanšu polufinala play offa (doigravanja) za ulazak u futsal Premijer ligu BiH, danas su u Konjicu igrali domaća ekipa FK Konjic, prvak grupe 3 i gostujuća, zenička ekipa MNK Neimari, prvak u grupi 1.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani Konjic pred oko 600 gledalaca, a pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Konjica i tako ostvarila plasmanu finale play offa za ulazak u futsal Premijer ligu BiH.

Rezultat: FK Konjic – MNK Neimari  5:0 (2:0);

Strijelci za FK Konjic bili su Senad Dizdarević (4x) u 11′, 24′, 26′ i 39′, te Benjamin Begeta u 13′;

Prvi sudija bio je Edin Redžović (Sarajevo), drugi Haris Avdić (Sarajevo), treći Hasan Nanić (Bužim), a delegat Admir Smajić (Sarajevo).

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Sulejman Salkić, Mahir Karić, Anel Dedić, Amar Šišić, Samir Spahić, Amir Baručija, Faik Selman, Seldin Zatagić (cap), Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Emin Husejnović; (Glavni trener Enes Kovačević, predstavnik kluba Mirko Čampara).

U prvoj utakmici polufinala, prije sedam dana u Zenici Neimari su slavili sa 6:5 nakon velikih preokreta, tako da je Neimarima bio dovoljan i neriješen rezultat za prolaz u finale play offa.

Međutim, Konjičani su danas bili bolji, iskoristili svoje šanse, postigli pet golova i tako se plasirali u finale, gdje ih čeka pobjednik iz dvoboja MNK „Futsal team“ Tešanj i MNK „Buba mara“ Cazin.

Zenički Neimari tako ni u trećoj sezoni nisu uspjeli da se plasiraju u futsal Premijer ligu BiH.

Ovo je bio treći pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u tri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Mirka Čampare sa velikim ambicijamaje ušla u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih.

Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim porazom. Bili su ubjedljivo prvi u grupi 1 sa 33 boda, šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara.

U drugom polufinalnom paru u Tešnju igraju revanš MNK „Futsal team“ Tešanj i MNK „Buba mara“ Cazin

U prvoj utakmici u Cazinu bilo je neriješeno 1:1. Ova utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20 sati u SRC Tešanj.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost), a pobjednici polufinalnih utakmica  ostvarit će plasman u finale play-offa. Pobjednik duela MNK Buba Mara – MNK Futsal Team domaćin je u prvoj finalnoj utakmici, koja se igra 02/03.04.2022. godine, dok će pobjednik para MNK Neimari – FK Konjic biti domaćin u revanš finalnoj utakmici koja će biti odigrana 09/10.04.2022. godine

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno