Ostali sportovi

Futsal: Velika pobjeda zeničkih Salines-Neimara u Areni u derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 9. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Salines-Neimari“ Zenica bio je večeras, 10.12.2023.godine, domaćin ekipi GFC Sarajevo. Ovo je, ujedno, posljednje kolo jesenjeg dijela sezone 2023/2024.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 20 sati pred oko 400 gledalaca. Zasluženu i veliku pobjedu u derbiju ostvarila je zenička ekipa „Salines-Neimari“ i tako se revanširali Sarajlijama za poraz u osmini finala futsal Kupa BiH u proteklu srijedu u Zenici.

REZULTAT: MNK „SALINES-NEIMARI“ – GFC SARAJEVO 4:3 (3:2);

Strijelci za „Salines-Neimare“ su bili Sulejman Salkić u 4′, Armin Brljak (2x) u 8′ i 18′ i Amar Šišić u 36.minuti.

Strijelci za Sarajevo Vedad Salčin (AG) u 14′, Jasmin Hodžić u 18′ i Muanis Duvnjak u 28′.

Sastav ekipe „Salines-Neimari“:

Mirzad Kozlić (golman), Hadis Krehmić, Sulejman Salkić (cap), Amar Šišić, Hamza Vardo, Samir Spahić (golman), Armin Brljak, Vedad Salčin, Enis Ismić, Faris Prcić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović; (Glavni trener Dženan Muminović, pom.trener Josip Lokmer, predstavnik kluba Enes Kovačević);

Ovo je peta pobjeda zeničkog Premijerligaša, uz četiri poraza.

Kretanje rezultata: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2 poluvrijeme, 3:3, 4:3 kraj.

U prvom poluvremenu na golu domaćih posebno se istakao golman Mirzad Kozlić. Osim odličnih intervencija odbranio je i kaznene udarce gostiju sa 10 metara u 16. i 19. minuti igre.

Pobjedonosni gol za Zeničane je postigao Amar Šišić u 36′.

Nakon večerašnje pobjede zenički „Salines-Neimari“ su na 4.mjestu, imaju 15 bodova, 5 pobjeda i 4 poraza, gol razlika 29:28.

Inače, u devet proteklh kola zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su pet pobjeda i četiri poraza. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4. U 7.kolu pobjeđen je banjalučki Borac u Zenici sa 4:2, u 8.kolu poraz od Sloge u Gornjem Vakufu sa 5:3, te večeras u 9. kolu pobjeđeno je, kod kuće, GFC Sarajevo sa 4:3.

Rezultati 9.kola (posljednje kolo jesenjeg dijela sezone)

Zenica: MNK Salines-Neimari – GFC Sarajevo 4:3

Bijeljina: KMF Radnik – MNK Sloga 5:1

Mostar: FC Mostar SG – FK Borac 5:1

Široki Brijeg: MNK Hercegovina – MNK Brotnjo 9:5

Tuzla: FC Sloboda-Kompred – Futsal Željezničar 2:4

Nakon 9. kola, prvo mjesto na tabeli je Radnik sa 22 boda, drugi je Mostar sa 19, treća Sloga sa 19, četvrti Salines-Neimari sa 15, peto Sarajevo sa 14, šesti Futsal Željezničar 13, sedmi Borac 11, osma Hercegovina 9, deveta Sloboda-Kompred 6 i deseti Brotnjo 3 boda

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno