Ostali sportovi

Futsal: Večeras zenički MNK Salines-Neimari ponovo domaćini GFC Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička futsal ekipa MNK Salines-Neimari večeras uokviru 9.kola Premijer futsal lige BIH na domaćem terenu igraju susret protiv GFC Sarajevo. Ovo je, ujedno, posljednje kolo jesenjeg dijela sezone 2023/2024.

U Kup utakmici protekle srijede GFC Sarajevo je slavilo u Areni u okviru 1/8 finala Kupa BIH rezultatom 2:6. Večerašnja utakmica je prilika za revanš.

Utakmica 9. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Salines-Neimari – GFC Sarajevo igra se večeras 10.12.2023.godine, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20 sati.

Na oficijelnoj facebook stranici kluba, MNK Salines-Neimari, pred ovaj derbi, su objavili:

Prije par dana smo ih, kako oni kažu, baš lijepo dočekali. Eh sad, nadam se da ćemo ih i ovaj put lijepo dočekati, ali da ćemo ih ispratiti u Sarajevo bez bodova, nije fer oba puta da oni “plijen” nose kući.

Zato svi koji niste stigli u srijedu, eto Vam prilike da u nedjelju 10.12.2023 godine u 20 sati dođete u našu Arenu i uživate u dobrom futsalu. Sigurni smo da ćete imati šta vidjeti -, stoji na kraju objave.

Inače, u osam proteklh kola zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su četiri pobjede i četiri poraza. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4. U 7.kolu pobjeđen je banjalučki Borac u Zenici sa 4:2 i u 8.kolu poraz od Sloge u Gornjem Vakufu sa 5:3.

Parovi 9.kola (posljednje kolo jesenjeg dijela sezone)

Zenica: MNK Salines-Neimari – GFC Sarajevo

Bijeljina: KMF Radnik – MNK Sloga 5:1

Mostar: FC Mostar SG – FK Borac 5:1

Široki Brijeg: MNK Hercegovina – MNK Brotnjo

Tuzla: FC Sloboda-Kompred – Futsal Željezničar

Nakon 8.kola prvo mjesto na tabeli je Radnik sa 19 bodova, koliko ima i druga Sloga, ali sa slabijom gol razlikom, treći je Mostar sa 16, četvrto Sarajevo sa 14, peti Salines-Neimari sa 12, šesti Borac 11, sedmi Futsal Željezničar 10, osma Sloboda-Kompred 6, deveta Hercegovina 6, deseti Brotnjo 3 boda.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno