Ostali sportovi

Futsal: Uvjerljiva pobjeda MNK „Neimari“ u komšijskom derbiju u Areni protiv Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U drugom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su večeras od 19,30 sati domaćini ekipi MNK „Žepče“. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 500 gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“.
Rezultat: MNK „Neimari“ – MNK „Žepče“ 3:0 (1:0);
Službena lica na utakmici: Prvi sudija Alen Serdarević (Vitez), drugi sudija Muamer Imočanin (Donji Vakuf), delegat Malik Likić (Vareš).

Strijelci za „Neimare“ bili su: Alija Bajrić u 18′, Sulejman Salkić u 22′ i Mirzad Kozlić u 28′.

Sastav ekipe Neimari:
Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Mahir Karić, Anel Dedić, Haris Čakić (golman), Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Senaid Hercegovac (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Muris Kovačević).

Prije početka utakmice u Neimarima uvode praksu predstavljanju publici zeničkih sportskih legendi. Večaras su predstavljeni Omer Zrnić i Nermin Zilić-Memko, kojima su uručeni pokloni.

U zeničkoj ljepotici Areni večeras smo gledali pravu prvenstvenu utakmicu između domaće ekipe MNK „Neimari“ trenera Mersida Burekovića i ekipe MNK „Žepče. U ovom komšijskom derbiju bolji su bili zenički Neimari.
Prošle sezone u susretu ovih ekipa zabilježen je polovičan rezultat. U prvoj utakmici Žepče je slavilo sa 6:2 kod kuće, dok su u Zenici Neimari pobjedili sa 5:1.
Zenički Neimari su bili slobodni u prvom kolu, dok je Žepčaci poraženi kod kuće od ekipe MNK Futsal team iz Tešnja sa 2:4.
Na prvi gol u večerašnjem meču čekali smo do 18.minute, a strijelac je bio Alija Bajrić i rezultat 1:0 je bio na kraju poluvremena. U drugom poluvremenu Neimari postižu još dva gola i to na početku drugog poluvremena, u 22′ preko Sulejmana Salkića, te u 28′ preko golmana Mirzada Kozlića.
Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su izabranici trenera Mersida Burekovića u prvom meču u novoj sezoni ostvarili pobjedu konačnim rezultatom od 3:0.
Zaslužena pobjeda ekipe Neimari u prvoj utakmici u novoj sezoni, u koju su ušli sa ambicijama za plasman u Premijer ligu, u trećoj sezoni.
U narednom, 3. kolu Neimari gostuju ekipi MNK Usora, dok je ekipa Žepča slobodna.

Rezultati 2.kola
Zenica: MNK Neimari – MNK Žepče 3:0
Fojnica: MNK Fojnica – KMF Vitez 5:8
Tešanj: MNK Futsal team – MNK Usora (nedjelja u 20 sati)
(Slobodna ekipa FK Futsal Željezničar)

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno