Ostali sportovi

Futsal: Ubjedljiva gostujuća pobjeda MNK „Neimari“ Zenica u Goraždu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U trećem kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili na gostovanju u Goraždu kod ekipe MNK „Drina“, gradska dvorana „Mirsad Hurić“, pred oko 200 gledalaca.

Visoku i ubjedljivu  pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa MNK „Neimari“.

Rezultat: MNK „Drina“ – MNK „Neimari“ 2:8 (1:4);

Strijelci za Neimare bili su Hadis Krehmić u 3′, 6′ i 9′, Alija Bajrić u 24′, 38′ i 39′, te Amir Baručija u 15 i 26′, dok su golove za Drinu postigao Sanin Kanlić u 20′ (10 metara) i 28′ (6 metara);

Crveni karton: Jasmin Šuntić u 31′ (MNK „Drina“;

Sastav ekipe Neimari:

Milenko Ristivojević (golman), Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amir Baručija, Amar Šišić, Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Seldin Zatagić, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Nermin Pašalić (cap), Amar Vehabović, Ehliman Pašalić, Emin Husejnović. (Trener Mirko Čampara, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Sudije su bili Adnan Merdanović i Haris Avdić (oba Sarajevo), a delegat Ahmedin Mršo (Goražde);

-Odlična igra, rapsodija i visoka pobjeda MNK „Neimari“ na vrućem gostovanju u Goraždu-, kako kažu nakon utakmice iz MNK „Neimari“.

Prva tri gola Zeničani postižu u 3′, 6′ i 9′ minuti preko Hadisa Krehmića, a četvrti gol za „Neimare“ i vođstvo od 0:4, postiže Amir Baručija u 15′. Domaći smanjuju na 1:4 u posljednjoj minuti prvog poluvremena sa 10 metara preko Sanina Kanlića. Na 1:5, svojim prvim golom, u 24′ povećava Alija Bajrić, a na 1:6, svojim drugim golom, povećava Amir Baručija. Domaći smanjuju na 2:6 u 28′, svojim drugim golom, preko Sanina Kanlića sa šest metara. U finišu utakmice, u 38′ i 39′, sa još dva gola pobjedu ovjerava Alija Bajrić za konačnih i zasluženih, 2:8 za „Neimare“.

Ovo je treća pobjeda zeničke ekipe „Neimari. U prva dva kola „Neimari“ su zabilježili dvije domaće pobjede, protiv ekipa Vitez i Centar.

U narednom, 4. kolu „Neimari“ su domaćini ekipi MNK Novi Travnik.

Rezultati 3.kola

Goražde: MNK Drina – MNK Neimari 2:8

Žepče: MNK Žepče – FK Futsal Željezničar 5:6

Novi Travnik: MNK Novi Travnik – MNK DiaBiH  5:10

Sarajevo: FKA Centar – KMF Vitez  8:3

E.Imamović

Foto MNK „Neimari“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno