Ostali sportovi

Futsal: U nedjelju zenički Neimari domaćini Konjicu, treći pokušaj plasmana u Premijer ligu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje, 20.marta, zenički malonogometni klub (MNK) Neimari igraju prvu polufinalnu utakmicu play-offa (doigravanja) za ulazak u Premijer ligu BiH. Domaćini su ekipi Konjica u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 15;30 sati.

Neimari postižu dobre rezultate od svog osnivanja u tri protekle sezone. U prvoj sezoni takmičenja igrali su play-off za ulazak u Futsal Premijer ligu BiH za sezonu 2019/2020. U svakoj sezoni ambicije su iste, te su i ovoj sezoni 2021/2022. ostvarili plasman u play-off za ulazak u futsal Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ovo je treći pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u tri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Mirka Čampare sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih.

Inače, ligaški dio takmičenja Neimari su okončali sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim porazom.

Bili su ubjedljivo prvi u grupi 1 sa 33 boda, šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara.

Trener Neimara, Mirko Čampara, ističe da bi volio da se Konjic izbjegao u polufinalu, ali ako je žrijeb tako odlučio, želi da prođe dalje i da nastavi ka cilju, a to je plasman Neimara u Premijer ligu.

– Plasmanom u play off ostvarili smo prvi zacrtani cilj. Sada pred sobom imamo volju žrijeba, koji da sam birao, ne bih izabrao. Konjic je u uzlaznoj putanji, imali su mnogo problema tokom čitave sezone, na kraju i tragična smrt mog velikog prijatelja Dženana Čeligije. Izdigli su se iznad svih problema i pobijedili u toj svojoj ligi. Poznajuem te igrače tamo, neke sam trenirao, sa nekima sam i igrao, neki su mi poznanici i prijatelji mimo futsala, veliku većinu znam. O samoj organizaciji kluba sam upoznat, imaju velike planove i svakome ko voli futsal to se dopada. Sigurno da nam neće biti lako, znam da imamo ulogu favoritu, ali neće biti lako i ponavljam da sam mogao birati ne bih ih izabrao, ne ponižavajući ostale ekipe, ali Konjic bih ostavio za finale. Svi su mi igrači na raspolaganju, nemamo povrijeđenih ili kartoniranih. Vidjećemo do utakmice kako će to biti-, rekao je Mirko Čampara u izjavi za Sport1 oslobođenja.

Enes Kovačević, predsjednik i trener u MNK Neimari, pred ovu prvu utakmicu je izjavio:

– Ovo je naša treća sezona gdje se borimo sa svim i svačim. Uložili smo puno truda i znoja i svega ostalog kao i finansija. Jedostavno, mislim da smo sazreli da ove godine izborimo ulazak u Premijer ligu. Mukotrpan je rad iz nas, složili smo ekipu, zadržali smo okosnicu tima i doveli pojačanja u drugom dijelu sezone (Mahir Karić i Anel Dedić, nap.a.), koja su se ispostavila kao pravi potez. Konkurencija je veoma jaka. U futsal se mnogo ulaže. Došli smo do „izvora“, treba još da se napijemo vode i da uđemo u Premijer ligu, a to Zenica definitivno zaslužuje-,  optimista je u svojoj izjavi za Zenicainfo, Enes Kovačević.

Jedno od pojačanja Neimara, Anel Dedić poziva publiku na nedjeljnu utakmicu i da bude njihov šesti igrač protiv ekipe Konjica i još kaže:

-Zadovoljan sam svojim i igrama naše ekipe u ligaškom dijelu sezone. Karić i ja smo stigli u polusezoni da pomognemo timu i da učvrstimo igru. Mislim da su Neimari skup dobrih momaka koji zaslužuju da igraju Premijer ligu. Mislim da smo opravdano izborili doigravanje za Premijer ligu -, rekao je Dedić.

Prema najavama, Neimari će biti kompletni u nedjeljnom meču. Rješeni su da ove godine izbore plasman u Premijer ligu i da Zenica konačno dobije klub kakav zaslužuje.

Drugi polufinalni par je MNK „Buba mara“ Cazin-MNK „Futsal team“ Tešanj i prva utakmica je u Cazinu.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost), a pobjednici polufinalnih utakmica  ostvarit će plasman u finale play-offa. Druga polufinalna utakmica igra se 26. i 27. marta 2022.godine.

Službena lica za utakmicu u Zenici su: Prvi sudija Adnan Kasupović (Bihać), drugi Hasan Nanić (Bužim), treći Adnan Žgalj (Sarajevo), delegat Josip Puljić (Fojnica).

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno