Ostali sportovi

Futsal u Areni: Pobjeda zeničkih Salines-Neimara u derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 17. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Salines-Neimari“ Zenica bio je večeras, 23.3.2024.godine, domaćin ekipi MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Ovo je 8.kolo drugog dijela sezone 2023/2024, a do kraja ligaškog dijela takmičenja još je jedno kolo.
Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 18 sati pred oko 300 gledalaca.

Zasluženu pobjedu u ovom derbiju ostvarila je domaća ekipa Salines-Neimara.
REZULTAT: MNK „SALINES-NEIMARI“ – MNK „SLOGA“ 6:3 (4:2);

Strijelci za „Salines-Neimare“: Seldin Zatagić u 2′, Mahir Karić (2x) u 8′ i 36′, Amar Šišić u 18′, Anel Dedić u 20′ i Mirza Sejmen u 31′. Golove za Slogu postigli Emir Milanović u 11′, Vahid Halilović u 17′ i Edis Sušić u 34′.

Kretanje rezultata: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2 poluvrijeme, 5:2, 5:3. 6:3 Kraj;

Sastav ekipe „Salines-Neimari“: Venes Huskić, Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Sulejman Salkić, Mahir Karić, Mirzad Kozlić, Samir Spahić, Benjamin Avdić, Anel Dedić, Amar Šišić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović. (Predstavnik kluba Enes Kovačević);

Zaslužena pobjeda zeničkih Salines-Neimara nad ekipom Sloge, koji su se tako revanširali gostujućoj ekipi za poraz od 5:3 u Gornjem Vakufu u jesenjem dijelu prvenstva. Oba tima su uoči ovog kola obezbijedila plasman u play-off za prvaka, s tim da su malonogometaši Sloge bili pod imperativom pobjede kako bi ostali drugoplasirani i tako preskočili četvrtfinale doigravanja. Ovo je deseta pobjeda zeničkog Premijerligaša, uz 7 poraza, 4.mjesto sa 30 bodova Sloga je do ovog kola imala 10 pobjeda i jedan remi, a večerašnji poraz za ekipu iz Gornjeg Vakufa/ Uskoplja je šesti u sezoni poslije kojeg ostaje na 31 bod i treće mjesto na tabeli.

U narednom 18.kolu, posljednje kolo ligaškog dijela tamičenja, Salines-Neimari gostuju u Sarajevu kod ekipe G.F.C. Sarajevo, dok će Sloga biti domaćin prvoplasiranoj ekipi KMF Radnik iz Bijeljine.

Rezultati 17.kola
Subota, 23.3.2024.god. u 18 sati
Zenica: MNK Salines-Neimari – MNK Sloga 6:3
Bijeljina: KMF Radnik – FK Borac 4:6
Mostar: FC Mostar SG – MNK Brotnjo 6:1
Tuzla: FC Sloboda-Kompred – G.F.C.Sarajevo 6:7
Grude: MNK Hercegovina – Futsal Željezničar (-)

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno