Ostali sportovi

Futsal tim Specijalne olimpijade BiH pobjednik međunarodnog turnira u Belgiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal tim Specijalne olimpijade BiH pobjednik je Novogodišnjeg turnira u Belgiji na kome je nastupilo 12 ekipa iz devet evropskih zemalja. Nevjerovatan uspjeh muške futsal reprezentacije ostvaren je kroz šest uzastopnih pobjeda, uz dva neriješena rezultata u divizioniranju, saopćeno je iz tima Specijalne olimpijade BiH.

Finalnu utakmicu bh. reprezentacija je odigrala protiv ekipe “Boca” pobijedivši rezultatom 4:1.

“Izuzetno smo ponosni na ovaj uspjeh, jer smo se na međunarodnoj sceni prvi put pojavili sa muškom futsal reprezentacijom i pobijedili na ovom vrlo važnom turniru. Još jednom smo pokazali da mi inkluziju živimo i dokazali da su naši sportisti najbolji ambasadori inkluzije”, istakla je Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, po završetku turnira u Briselu.

Na svečanom proglašenju pobjednički pehar podigla je inkluzivna reprezentacija SOBiH u sastavu Njegoš Mihajlović, Enes Fejzić,  Muhamed Hodžić, Semir Mohavkić i Samir Mohavkić, te inkluzivni partneri Jure Mihaljević, Vuk Lakić i Ognjen Erbez.

Do istorijskog uspjeha muške futsal reprezentacije SOBiH doveli su treneri Samir Halilović i Bojan Aćimović, navodi se u saopćenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno