Ostali sportovi

Futsal: Poraz zeničkih Neimara u Livnu u prvoj utakmici polufinala play offa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć, 01.4.2023.godine, u sportskoj dvorani „Dalibor Perković-Dali“ u Livnu od 20,30 sati odigrana je prva utakmica polufinala play offa (doigravanja) za ulazak u futsal Premijer ligu BiH između ekipe MNK Čulin Mlin iz Livna i zeničke ekipe MNK Neimari.

Utakmica je odigrana pred oko 400 gledalaca, a pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Čulin Mlin.

REZULTAT: MNK ČULIN MLIN – MNK NEIMARI  6:2 (3:1);

Službena lica su bili: sudije Marko Sesar (Mostar), Anel Puce (Mostar) i Josip Čuže (Široki Brijeg), delegat Adnan Dupanović (Bosanska Krupa), posmatrač suđenja Hajrudin Gobeljić (Cazin);

Strijelci za Neimare: Hadis Krehmić u 11′ i Amar Šišić u 29′.

Za ekipu Čulin Mlin golove su dali: Josip Bagarić (3x) u 2′, 21′ i 39′, Domagoj Duvnjak (2x) u 13′ i 36′, te Velid Pidro u 15. minuti.

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Sulejman Salkić, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Hamza Vardo, Ensar Krehmić.  (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Neimari su igrali u Livnu bez Anela Dedića, jednog od najboljih igrača u ekipi, koji nije mogao nastupiti zbog žutih kartona.

Domaći igrači ekipe Čulin Mlin postižu prvi gol u 2′ preko Josipa Bagarića. Neimari su uspjeli izjednačiti u 11′ preko Hadisa Krehmića. Do poluvremena domaći postižu još dva gola, u 13′ i 15′ minuti preko Duvnjaka i Pidre za vođstvo od 3:1, što je i bio rezulat prvog poluvremena. Na 4:1 domaći povećavaju u 21′, drugim golom Bagarića, a Neimari smanjuju na 4:2 u 29′ preko Amara Šišića. Do kraja utakmice domaći postižu još dva gola u 36′, drugim golom Duvnjaka, te u 39′, trećim golom Bagarića za konačnih 6:2, što je solidna zaliha za revanš u Zenici kroz sedam dana.

Na oficijelnoj facebook stranici MNK Neimari je, pored ostalog, objavljeno:

-Naša ekipa je doživjela poraz od ekipe MNK Čulin Mlin, kojoj ovom prilikom čestitamo na zasluženoj pobjedi, te fer i korektnoj igri. Prije svega želimo da pohvalimo sudijsku trojku na večerašnjoj utakmici. Zaista su pokazali kako se sudi jedna utakmica i time dali primjer i nadu da još uvijek postoji onih kojima je SPORT na prvom mjestu. SVAKA ČAST Marko Sesar, Anel Puce i Josip Ćuže.

Naši momci se vraćaju u Zenicu sa 4 gola zaostatka koji će za tačno 7 dana pokušati dostići u našoj Areni u kojoj je uvijek sve moguće.

ZATO VAS VEĆ SADA POZIVAMO DA SUBOTU REZERVIŠETE ZA PODRŠKU NAŠIM MOMCIMA. DOĐITE U ŠTO VEĆEM BROJU KAKO BISMO SVI ZAJEDNO DOSTIGLI OVAJ ZAOSTATAK I OTIŠLI U TO DUGO OČEKIVANO FINALE. OVI MOMCI TO ZASLUŽUJU.

Drugu polufinalnu utakmicu igraju u Sarajevu, ove nedjelje 02.4., FK Futsal Željezničar i MNK Čapljina od 20,30 sati.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno