Ostali sportovi

Futsal: Poraz MNK „Neimari“ u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su juče, 05.12., na gostovanju u Žepču kod ekipe MNK „Žepče“. Igrano u sportskoj dvorani KŠC „Don Bosco“ u Žepču, pred oko 300 gledalaca. Ubjedljivu  pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Žepče“.

Rezultat: MNK „Žepče“ – MNK „Neimari“ 6:2 (3:0);

Strijelci za „Neimare“ bili su Hadis Krehmić u 27′ i Samir Spahić u 28′, dok su golove za „Žepče“ postigli Ahmed Kadić u 5′, Ivan Martinović u 8′, Igor Rašić u 9′ i 29′, Slaven Perković u 29′, te Petar Jukić u 32′.

Sastav ekipe Neimari:

Milenko Ristivojević (golman), Seldin Zatagić, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Samir Spahić (golman), Mirzad Kozlić (golman), Faik Selman, Hadis Krehmić, Nermin Pašalić (cap), Erdin Ramić, Emin Husejnović, Amir Baručija, Amar Šišić; (Trener Mirko Čampara, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Sudije su bili Edin Redžović i Emsel Krupalija (oba Sarajevo), a delegat Senad Merdanović (Sarajevo);

Prvi poraz MNK „Neimari“ u ovom prvenstvu i to u komšjskom i derbiju kola u Žepču od ekipe MNK „Žepče“.

Domaća ekipa MNK „Žepče“ postiže tri gola u kratkom vremenskom periodu i to u 5′, 8′ i 9′ za vođstvo od 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

„Neimari“ se vraćaju u igru sa dva brza gola i to 27′ preko Hadisa Krehmića i 28′ preko Samira Spahića i rezultat je 3:2 za „Žepče“.

Nakon toga, u naredna četiri minuta, od 29′ do 32′, Žepčaci postižu tri gola i rezultat je 6:2, što je i konačan rezultat ovog derbija.

Da podsjetimo, u prošloj sezoni, MNK „Neimari“ su ostvarili obje pobjede protiv „Žepča“.

Nakon petog kola, prva na tabeli je ekipa FK Futsal Željezničar iz Sarajeva sa svih pet pobjeda, 15 bodova, drugi su zenički „Neimari“ sa 12 bodova i omjerom od četiri pobjede i jedan poraz. „Žepče“ je treće na tabeli sa 10 bodova.

U narednom, 6. kolu „Neimari“ su domaćini ekipi FK Futsal Željezničar, lideru na tabeli, u derbiju kola.

Rezultati 5.kola

Žepče: MNK Žepče – MNK Neimari 6:2

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK DiaBiH 6:1

Novi Travnik: Novi Travnik – FKA Centar (-)

Goražde: MNK Drina – KMF Vitez 9:4

E.Imamović

Foto sa MNK „Žepče“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno