Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda zeničkih Salines-Neimara u Tuzli golom Sulejmana Salkića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 4. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Salines-Neimari“ Zenica gostovao je večeras, 03.11.2023.godine, u Tuzli kod ekipe FC „Sloboda-Kompred“. Utakmica je odigrana u SKPC „Mejdan“ od 20 sati pred oko 350 gledalaca. Pobjedu u ovom derbi meču ostvarila je gostujuća ekipa iz Zenice.

REZULTAT: FC „SLOBODA KOMPRED“ – MNK „SALINES-NEIMARI“ 0:1 (0:0);

Strijelac za MNK „Salines-Neimare“ bio je Sulejman Salkić u 39′;

Jedini gol za Zeničane postigao je Sulejmna Salkić u 39′ nakon jednog kontranapada i na asistenciju Hamze Vardo, Salkić je pogodio iskosa sa lijeve strane za vođstvo od 0:1, što je bio i konačan rezultat. Domaći su, do kraja utakmice, igrali sa golmanom u napadu, ali nisu uspjeli da postignu pogodak za izjednačenje.
Utakmica je bila dosta tvrda i neizvjesna, a finišu su se bolje snašli Zeničani i ostvarili vrijednu pobjedu u derbiju. Gosti iz Zenice su imali i veliku podršku svojih navijača u Tuzli.
Ovo je druga pobjeda zeničkog futsal Premijerligaša, nakon što su u prošlom kolu, u Zenici, ubjedljivo pobjedili Hercegovinu iz Širokog Brijega sa 6:1.

U narednom 5.kolu zenički Salines-Neimari su domaćini ekipi Futsal Željezničar iz Sarajeva.

E.Imamović
Foto sa MNK Salines.Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno